avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

Este posibil sa se renunte la mostenire dupa acceptarea tacita a mostenirii si implinirea termenului de 6 luni de la deschiderea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: reby , utilizator 09:05, 18 Februarie 2009
Nu, renuntarea la succesiune se face in termenul de acceptare, se poate insa instraina prin acte intre vii....
In baza carui art. din Codul civil nu mai pot renunta la mostenire?
Acceptarea mostenirii este un act juridic in principiul irevocabil. De aceea, cel care a acceptat mostenirea nu mai poate reveni asupra acceptarii decat in cazurile expres prevazute de lege. In acest sens, Art. 694 Cod civil prevede ca "majorul nu poate sa-si atace acceptarea expresa sau tacita a succesiunii decat in cazul cand aceasta acceptare a fost urmarea unei viclenii ce s-a intrebuintat in privinta-i. El nu poate reclama in contra acceptarii pentru cuvinte de vatamare, decat in cazul in care succesiunea ar fi absorbita sau micsorata cu mai mult de jumatate, prin descoperirea unui testament necunoscut in momentul acceptarii". Cu alte cuvinte, acceptarea poate fi anulata numai daca actul de optiune succesorala a fost afectat de vicii de consimtamant (dol, violenta sau eroare).
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placuta inmatriculare autoturism, posesor decedat andyc25 andyc25 Buna seara,  Ce demersuri trebuie sa urmez pt a intra in posesia placutei de inmatriculare pt autoturism, tinand cont de faptul ca posesorul acestuia a ... (vezi toată discuția)
Viciile de consimtamant: leziunea margareta_71 margareta_71 Este vorba de contract de vanzare-cumparare. Ce inseamna leziunea\"viciu de consimtamant\"? (vezi toată discuția)
Tatăl meu a avut două firme dar niciun bun personal. se moștenesc și datoriile societăților comerciale? --clau-- --clau-- Bună ziua, tatăl meu a avut două firme, înafara de astea nu avea bunuri.Una dintre firme e in insolvență iar la cealaltă(la care a fost doar ... (vezi toată discuția)