avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie

buna ziua acum 2 ani un prieten deal meu sa batut cu niste baieti pe scurt ei se bateau in fata discoteci iar eu am intervenit sai despart iar unul dintre cei cu care se batea prietenul meu ma lovit iar eu am ripostat ei erau 4 iar noi 2 si iam batut pe toti iar akm dupa 2 ani vin ca sami ceara o suma mare de bani amenintanduma ca daca nu platesc se duc in instanta au si foaie de la medicul legist cu 10 zile acum va intreb pe dumneavoastra dupa ce au inceput ei bataie si sa ne loveasca este corect ce fac ei akmX-( iar daca nu vreau sa platesc pot pati ceva?precizez ca eu nu am avut nik cu ei iam lovit din cauza ca ma lovit unul dintre ei daca ajung cu ei in instanta pot fi eu de vina?
Cel mai recent răspuns: stefan253 , utilizator 21:05, 2 Mai 2012
daca nu au depus plingere in termen de 2 luni de la data cind su cunoscut identitatea dvs, nu mai pot face nimic sub aspect penal.
sub aspect civil, putin probabil sa inceapa vreo actiune in pretentii datorita taxelor de timbru si a probatoriului slab de care dispun.
ei au depus plangere dar politia nu a trimiso mai departe din nush ce motiv...deja de 2ani e tot la oficiul de post la politia rurala si abia acum sa trezit individul ca vrea ceva bani pentru ca intretimp neam impacat si numai am avut probleme cu asa cva si chiar el a spus ca e uitata treaba si akm vine ca vrea bani eu ce sa fac akm?mai poate sami faca cva rau?
Depinde ce intelegeti prin ceva rau. Acestia au tot dreptul sa va ceara despagubiri pt acoperirea prejudiciului.
Suma de bani este ceruta pt a isi retrage plangerea si a nu se mai ajunge in fata instantei. Dvs decideti daca le dati banii sau asteptati sa ajungeti in instanta.
Plângerea prealabilă este o cerere prevăzuta de lege ca o condiţie de punere în mişcare a acţiunii penale în cazul unor infracţiuni, formulată de persoana vătămata.

Lipsa sau retragerea plângerii prealabile în cazul infracţiunilor expres prevăzute de lege, înlătura răspunderea penală. Aşa cum am arătat, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede necesitatea plângerii prealabile a persoanei vătămate, acţiunea penală nu se poate exercita în lipsa acestei plângeri (art.279 Cod Procedură Penală). Plângerea prealabilă nu constituie numai o modalitate de sesizare a organului judiciar, ci reprezintă o condiţie indispensabilă pentru punerea în mişcare a acţiuni penale.

Iată care sunt unele infracţiunile prevăzute în Codul penal, pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate:

lovirea sau alte violenţe - art.180;
vătămarea corporală - art.181;
vătămarea corporală din culpă - art.184 alin. (1) si (3);



Nu mai poate fi angajata raspunderea penala a dumneavoastra.
am inteles ce spuneti dar ei imi cer o suma exagerata pe care chiar nu am de unde sa o platesc chiar dak as vrea.Iar prietenul principalul suspect care ia batut lea platit cat cereau pentru ca lucreaza in strainatate si dispune de atatia bani...ei akm o mai dau si la intors dupa ce lea platit acela banii cum ca eu sunt de vina in toate ca eu am inceput bataia mie frica sa nu fii schimbat declaratiile cu altele cum ca sa ma bage pe mine de vina pentru ca se inteleg bn cu politistul desi eu stiu de mai demult cam ce au declarat ei din spusele politistului dar nu poti fi sigur niciodata,atat vreau sa va intreb cat timp este valabila o plangere la politie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.131 din codul penal taticu100 taticu100 Buna seara! Intr-o infractiune de lovire au fost angrenati 4 tineri (2 contra 2). Unul dintre agresori a lovit, pe rand, ambele parti vatamate. Cel de al ... (vezi toată discuția)
Plangere penala peta daniel3@gmail. com peta daniel3@gmail. com Am o prietena din germania.. In 2 septembrie un prieten a fost batut.el a depus plangere si in plangere a mentionat ca a fost si ea intre cei ce lau batut..ea ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)