avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt studenta si insarcinata, pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt studenta si insarcinata, pot beneficia de indemnizatii?

Buna ziua,
sunt in anul 2 de facultate si sunt insarcinata in luna a3a , as dori sa stiu daca in acest caz se poate primi vreo indemnizatie de la stat.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 2 Mai 2012
1. - Nu veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dar veti putea beneficia de CCC pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta, incepand cu data nasterii copilului.
- Pe timpul CCC puteti sa urmati cursurile facultatii dar nu puteti obtine venituri din salarii.

2. Mergeti la Primaria de care apartineti si solicitati actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - prenatal eleva enemirela enemirela mar interesa ce acte imi trebuie pentru prenatal in timpul liceului,....,si daca primesc 2 ani prenatal trecand in clasa a 12a (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc in cazul mamei studente beamedrom beamedrom Eu sunt o studenta la zi, dar am intrerupt cursurile mele dintre liceu si universitate, dar nu am intrerupt niciodata universitatea. Mi-se poate gasi bani ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si tatal , fara a intra in concediu ? budurca budurca Buna seara ! Am o problema la care as vrea sa aflu un raspuns : - daca sotia mea este insarcinata si nu este angajata nicaieri , pot beneficia eu de ... (vezi toată discuția)