avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua - prenatal eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua - prenatal eleva

mar interesa ce acte imi trebuie pentru prenatal in timpul liceului,....,si daca primesc 2 ani prenatal trecand in clasa a 12a
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
enemirela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 2 August 2013
1. Fiind eleva nu beneficiati de concediu de maternitate (126 zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Dar daca ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale liceului, veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC), incepand cu data nasterii copilului.

3. Indemnizatia pentru CCC este de 600 lei lunar la care se mai adauga si alocatia de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

4. Pentru toate acestea mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pe acre le veti depune tot la Primarie.

5. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti sa frecventati cursurile liceului dar nu puteti sa aveti venituri profesionale (din prestarea unei activitati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul meu daca eu inca sunt eleva iulianaflorea iulianaflorea Ma numesc Daniela , am 18 ani sunt eleva inca la liceu in clasa a11 si sunt insarcinata . Am de gand sa continui scoala pentru ca bebelusul se va naste in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil (eleva) ioana004 ioana004 buna ziua as avea o intrebare am 18 ani impliniti sunt eleva in ultimul an la liceu si sunt insarcinata in 4 luni jumate,pot beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)