avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare-cumparare masina - programul rabla
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare-cumparare masina - programul rabla

speta"socrul meu are o RABLA , eu imi dorescsa achizitionez o masina noua un opel dar cu economisirea a 1000 EURO. se poate cumparara direct masina pe noul nume, respectiv proprietar prim sa fiu eu si nu socrul meu?
daca da vreau urgent un raspuns. in caz contrar, trebuie inmatriculata masina pe numele socrului, apoi intocmit act de vanzare - cumparare?
masina este achizitionata cu banii de pe nunta. ce se intampla in cazul unui divort daca prim proprietar va fi socrul meu? cum justific jumatate din valoarea automobilului?
Cel mai recent răspuns: TOASCA79 , utilizator 22:37, 10 Decembrie 2008
Sa privim optimist si sa ne gandim ca si cea de-a doua masina va deveni rabla pana ce veti divorta! Insa, in cazul in care s-ar intampla asta, veti dovedi tot ce ati sustinut anterior.
Intrucat "rabla" e inscrisa pe numele socrului dvs. acesta va beneficia de suma de la stat, suma care va merge direct in contul distribuitorului masinii noi. Insa, ii puteti intreba inainte de a va decide asupra noii achizitii, daca e posibil sa se faca transferul, cu consimtamintul socrului dvs., act de donatie, contract vanzarec-umparare, etc.
mai dorescc totusi lamuriri suplimentare, PLEASE!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj masina mihai_vsl mihai_vsl sunt in prag de divort si am incercat pe cale amiabila insa se pare ca nu merge asa, problema automobilul. am achizitionat automobilul la scurt timp dupa ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - cumparare imobil Antoaneta2008 Antoaneta2008 O sa incerc sa desciu cat mai clar situatia in care ma aflu. Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani, inainte de casatorie am trait in concubinaj inca 5 ani. De ... (vezi toată discuția)