avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Am mai multe intrebari, toate in jurul aceluiasi subiect.
Ce statut trebuie sa aiba un bun pentru a fi lasat mostenire?
Daca poate fi lasat mostenire, poate fi si vandut in timpul vietii?
In ce lege gasesc informatii?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns util!
In primul rand bunul lasat mostenire trebuie sa apartina, adica sa se gaseasca in patrimoniul defunctului.
Bunurile care se afla in patrimoniul persoanei fizice poate fi instrainat , chiar daca el poate fi lasat mostenire. Persoana fizica poate dispune de bunurile sale patrimoniale, prin acte intre vii- vanzare, donatie, sau prin acte pentru cauza de moarte-testament.

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest subiect, informatiile pe larg le gasiti in Noul Cod civil, articolele 953-1163.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul (actul) de donatie poate fi contestat in tribunal? unait29 unait29 Buna ziua , Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns.. Bunica mea are 2 copii ( unul este decedat) ,iar de la fiecare copil cate un nepot. Ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cota mostenitorului rezervatar grobianu grobianu Buna ziua! Tatal a lasat mostenire totul unuia dintre cei doi fii ai sai. Din cate stiu, fiul care nu a primit nimic are totusi dreptul la o anumita parte in ... (vezi toată discuția)
Testament BOGDANA86 BOGDANA86 buna ziua am si eu o problema legata de un testament bunica mea grav bolnava in iulie 2007 a fost luata de unchiul meu si dusa la un notar pentru a intocmi ... (vezi toată discuția)