avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

buna ziua. Am si eu o problema. Am de recuperat o suma de bani de la o societate intrata in insolventa, Tribunalul a aprobat planul de reorganizare a debitorului iar acesta nu a facut nici o plata de 8luni de zile, cu toate ca in aceste 8 luni trebuia sa faca 4 plati.
Pot cere judecatorului sindic declararea falimentului conform art. 105 si 107 din Legea 85/2006.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 07:19, 5 Mai 2012
Puteti sa cereti intrarea in faliment in conditiile prevederilor legale mentionate de dvs.
In cuprinsul planului de reorganizare sunt prevazute modalitati concrete de reorganizare a societatii si de plata a creantelor. Neconformarea debitorului in respectarea acestui plan, acceptat de altfel de creditori si confirmat de instanta, indreptateste creditorii sa ceara intrarea in faliment.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere intrare in faliment facuta de catre creditor impotriva debitorului in timpul procedurii de reorganizare alexmartinescu alexmartinescu buna ziua.va rog,imi poate spune cineva felul in care sa redactez o asemenea cerere?debitorul nu mi a achitat de 4 luni salariul de cand a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Faliment in timpul reorganizarii pati pati Buna ziua, Avand in vedere art. 105 alin.1 din L.85/2006, as vrea sa stiu in ce conditii un creditor poate cere falimentul debitorului, atata timp cat planul ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa. solicitare faliment. esso esso am de recuperat o creanta de la o societate in insolventa creanta este nascuta dupa declansarea procedurii de insolventa deci debitorul nu respecta planul de ... (vezi toată discuția)