avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate sau pasaport?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate sau pasaport?

Bun gasit! Trebuie sa plec in iulie in Italia cu familia si am inteles ca e obligatoriu sa fac pasaport si copiilor (desi sunt mici, 2ani, respectiv 8ani). Intrucat s-au scumpit foarte mult ma gandeam daca eu pot trece vama (plecam cu avionul) doar cu buletinul personal, si sa fac numai copiilor pasaport? (plec fara sot, voi avea procura de la el, insa la intoacerea in tara va fi cu noi intrucat plecarea lui tara e mai tarzie). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CamyCam , utilizator 15:19, 4 Mai 2012
Da, puteti proceda asa, nu sunteti obligata sa calatoriti cu pasaport. Pasaport le faceti doar copiilor
Multumesc pt raspuns. Ma gandeam ca la vama va fi obligatorie prezentarea pasaportului pt a mi se trece ca am 2minori (asa mi se scria cand treceam vama in anii trecuti pentru baiat, desi il aveam pe pasaportul meu - ceea ce nu mai e posibil de anul trecut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)
Document expirat Roxdia Roxdia Sunt in Italia, as dori sa plec in România. Menționez că am buletinul expirat si pasaport nu am deloc. Titlul decalatorie îl pot lua după ce i-au bilete ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie minori Magdolna25 Magdolna25 Buna ziua, doresc titlu de calatorie minor, deoarece pt pasaport trebuie programare ( iar momentan se fac peste doua luni programari si poate dura inca una, ... (vezi toată discuția)