avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua,

As dori sa stiu cum poti sa infiintezi PFA ntr-un oras unde stai in chirie si nu ai contract de inchiriere? Ce alte acte sunt necesare si care sunt costurile?

Multumesc,
Roxana
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:54, 3 Mai 2012
Puteti sa va infiintati un P.F.A. intr-un oras diferit de locul de domiciliu. Pentru constituire trebuie sa faceti dovada ca aveti un sediu profesional, dovada care se face prin prezentarea unui contract de inchiriere sau comodat intre proprietarul spatiului si P.F.A. in curs de constituire.
Toate documentele necesare le gasiti pe site-ul registrului comertului - formalitati - persoane fizice - nr. crt. 1.
Daca stai cu chirie si nu aveti contract de inchiriere, pot sa trag concluzia ca aveti un contract de comodat... In acest caz, mergeti cu acel contract de comodat ( sau acel contract in baza caruia dvs ocupati locuianta ) la Oficiul Registrului Comerțului din Județul dvs. Pe langa acel contract va mai trebuie sa platiti in taxa a carei valoare nu o cunosc ( 200 de lei cred ). La respectivul Oficiu completati niste documente vi le dau ei de acolo, pe langa aceste documente veiti de acasa cu urmatoarele: 2X copii buletin,copie după certificate/diplome care să ateste pregătirea profesională în domeniul în care doriți să activați și/sau copie după documente care să ateste experiența profesională, si respectivul contract de care v-am vorbit mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa georgenecula76 georgenecula76 care sunt conditiile pentru a putea infiinta pfa , eu fiind electrician (electrician montator intretinere si reparatii masini si aparate electrice) , autorizat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Deschidere magazin online bogdan_024 bogdan_024 Buna ziua, am deschis un (site) magazin online si doresc sa il inregistrez ca PFA insa am observat ca am nevoie de multe acte printre care si : ... (vezi toată discuția)