avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari

am o intrebare. am facut o rata pe numele bunicului meu firma respectiva ia facut asigurare dar dupa 2 luni bunicul a decedat iar firma de asigurare nu vrea sa plateasca suma resp, si ma tot ameninta cei de unde am facut rata k ma da in judecata dak nu platesc. si nu stiu ce sa fac. odata ce am asigurare de ce ma pune sa platesc? va rog vreau repede un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters251098 , utilizator 22:38, 4 Mai 2012
Precizati macar tipul de asigurare facuta la care ati platit inteleg doar o rata. Inteleg ca ar fi vb de o asig de viata pe care firma nu doreste sa vi-o plateasca?
Dati mai multe amanunte daca vreti un raspuns urgent si pertinent.
da, este o asigurare de viata, si are 2 asigurari, una este de la GROUPAMA si cealalta de la ALICO. alico nea cerut mai multe acte gen iesiri din spital, analize mai vechi etc k sa se convinga de deces. iar de la groupeama nu am primit nimic. acum nu stiu daca e una si aceeasi treaba. odata ce cei de la alico sau convins k asa este au refuzat sa plateasca, ne-a telefonat si ne-a zis k nu despagubeste.
zice k ne da in judecata dak nu platim. dar pe cine da in judecata? pe mort?:hm:
1. Va trebui sa cititi cu atentie cele doua contracte de asigurare si sa vedeti daca decesul bunicului nu a intervenit cumva dintr-un motiv care nu este acoperit de asigurare. Totodata, sa lamuriti de ce s-au incheiat doua asigurari, ce le deosebeste si ce riscuri asigurate cuprind fiecare , in parte. Apoi veti vedea daca ii actionati in judecata pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa impuna firmei /firmelor de asigurare sa acopere creditul nerambursat.
2. In cazul in care imprumutul bunicului nu este acoperit de asigurare, nu mortul va plati creditul, ci mostenitorii legali ai acestuia, adica : bunica ( daca mai e in viata), copiii bunicilor si unde nici acestia nu mai traiesc, NEPOTII lor.
V-au cerut analize si acte medicale mai vechi pentru a vedea daca bunicul a declarat corect problemele de sanatate atunci cand s-a incheiat asigurarea. Daca bunicul a avut vreo boala grava si nua declarat-o iar asiguratorul si-a asumat raspunderea fara sa cunoasca toate aspectele atunci vor incerca declararea nulitatii contractului.
Verificati in contract excluderile si cauzele de nedespagubire ca si ceea ce prevad contractele in cazul decesului asiguratului.

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. a murit tatăl meu și avea asigurare pe următoarele: ... Ionut mihnea Ionut mihnea Buna ziua. A murit tatăl meu și avea asigurare pe următoarele: deces din accident; invaliditate totala permanenta din accident; invaliditate parțială din ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile de incasare asigurare de viata ? in urma ... micutzuTC micutzuTC Care sunt procedurile de incasare asigurare de viata ? In urma cu o luna, fratele meu a decedat, dupa cateva zile am anuntat banca si tot atunci am aflat si ... (vezi toată discuția)