avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care sunt procedurile de incasare asigurare de viata ? ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care sunt procedurile de incasare asigurare de viata ? In urma ...

Care sunt procedurile de incasare asigurare de viata ?
In urma cu o luna, fratele meu a decedat, dupa cateva zile am anuntat banca si tot atunci am aflat si faptul ca are asigurare de viata atasata creditului. Am depus actele necesare+ declaratia dar de atunci au inceput "problemele" . Decesul a survenit pe data de 05, banca a fost anuntata pe data de 08 tot atunci am si depus actele pt. dosar. ulterior, am aflat ca dosarul sa depus pe data de 14 si de atunci...nici o veste. din cate stiu, banca sau firma de asigurare au "obligatia" sa te anunte in termen de 10 zile de la depunerea dosarului daca se accepta sau nu aprobarea.
Cel mai recent răspuns: micutzuTC , utilizator 22:40, 23 Mai 2021
Depinde ce riscuri și-a asigurat.
Ce sa zic... Multumesc de raspuns, dar nu ajuta la absolut nimic.

Dapix a scris:

Depinde ce riscuri și-a asigurat.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
din cate stiu, banca sau firma de asigurare au "obligatia"

Nu stiu de unde stiti dvs asa ceva, desigur, conteaza si cauza mortii- daca a fost accident de masina e posibil sa dureze mai putin, daca a fost din boala sau chiar si stop cardio respirator, lucrurile se complica, vor sa se convinga ca nu a fost o boala mai veche pe care nu a declarat-o .
Tineti legatura cu compania de asigurari, nu ar strica sa apelati la un avocat care are experienta in procesele cu asiguratorii.
scrie pe site-ul lor : "În termen de 10 zile lucrătoare de la primirea tuturor documentelor solicitate, Asigurătorul trebuie să ia decizia de acceptare sau respingerea solicitării de despăgubire." Cauza decesului fiind Covid 19 . Din cate stiu, pe data de 14 sa trimis dosarul catre firma de asigurare.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
micutzuTC, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Asigurarea ma va ajuta? ruksandra ruksandra buna ziua. in urma cu 2 luni mama mea a decedat. avea facut imprumut la brd si a mai ramas de platit jumatate de miliard. pentru o suma asa de mare luata a ... (vezi toată discuția)