avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Vecina mea are o problema cu fata ei ,vroaia sa-i faca act de vinzare cumparare la apartament,fata ei fiind singura mostenitoare nu mai are alti copii decit pe ea,acum s-a razgindit vrea act de donatie ca nu cumva maica-sa sa-i strice actul de vinzare cumparare duca nu este multumita,vreau sa va spun ca fata ei nu=i da un telefon ,nu vine pe la ea,n-o intereseaza de maica-sa decit atit vrea act pe apartamentul ei,acum au mers la un notar sa le faca un act de intretinere,ei nu au fost de acord,mai mult au mintit in fata notarilui ca i-a platit intretinerea si ca are grija de ea,vedeti ce escroc poate sa fie si un copil,eu am 11 ani de cind locuies in acest blooc si nu am vazut-o o data pe fiica sa,minte cu nerusinare,nu stiu cum notarul nu a intrebat-o daca-i platiti intretinerea asa cum sustineti de ce are o asa de mare restanta la intretinere?Intrebarea mea era ce e cu actul de donatie de prefera ei act de donatie acum,nu se mai poate strica,oricum ea nu are incredere in ei ,care este diferenta intre un act de vinzare cumparare si act de donatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 16:35, 3 Mai 2012
Actul de donatie se poate revoca in cazul in care donatorul constata ca donatia sa nu a ajuns in maini bune, cu alte cuvinte daca se constata si se apreciaza ca persoana respectiva nu merita donatia.
Nu intamplator nu acorda credit banca acelui solicitant care doreste sa cumpere un imobil care a fost dobandit cu titlu de donatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme privind art 845 raportat la 1175 c civ dynsky dynsky Dupa 18 ani sunt data in judecata de vinzatoarea (mama mea si intervenient sora mai mare ) ) pentru constatarea simulatiei a contractului de vinzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire sensei sensei Parintii mei au divortat in 1996,in urma divortului mama a cistigat apartamentul,eu si sotia locuind impreuna cu mama in apartament.Am un frate care este ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)