avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme privind art 845 raportat la 1175 c civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme privind art 845 raportat la 1175 c civ

Dupa 18 ani sunt data in judecata de vinzatoarea (mama mea si intervenient sora mai mare ) ) pentru constatarea simulatiei a contractului de vinzare cumparare si revocarea donatiei simulate.
Adica citez : in temeiul art 1175 cciv sa constatati simulatia in cea ce priveste contractul de vinzare cumparare nr xxxx emis de notariatul de stat sector x in anul 1994 in sensul in care in temeiul prevederilor art 845 c civ sa constatati ca aceasta este o donatie deghizata .In temeiul art 831 cciv sa se constate conditiile revocarii si sa revocati donatia ,sa repuneti partile in situatia anterioara ,respectiv cota parte din apartament 5/8 sa se reintoarca in in proprietatea mea libera de sarcini .
Acestea au afirmat si sustinut in fata instantei ca nu au primit suma de bani stipulata in contract si faptul ca nu aveam venituri . Afirmati mincinoase iar in acest moment pot face dovada ca cele afirmate sunt minciuni si nu se sustin .
Intrebarea mea este
1. daca abitatia viagera intra in art 845 cciv
2 daca in baza art 831 c civ poate revoca asa zisa donatie pe motiv ca i-am cerut sa-si plateasca cota de intretinere la abitatie
3 daca si sora mea care a semnat contractul de vinzare cump poate invoca ,,donatia asa zisa ,,’’ avind in vedere ca a semnat actul in cunostinta de cauza ,, de vinzare –cumparare
Arat faptul ca nu imi pot permite angajarea unui avocat deoarece nu am venituri suficiente si am si un copil mic in intretinere .
Cum ma pot apara deafirmatiile acestora ?
Am si pot face dovada ca la data intocmirii actelor eram cu venituri foarte mari fata de cele doua reclamante .(sora nu avea servici –iar mama avea o pensie mica ),bani dati au fost dati in fata notarului asa cum este scris si in act ,iar ulterior au intervenit evenimente in viata celor doua care daca nu aveau sumele de banii nu ar fi putut interveni .
Banii pe care i-am dat la notariat i-am avut in casa dorind sa cumpar o locuinta cu un an anterior efectuarii tranzactiei si provin din salariu bani strinsi,
4 cine plateste taxele si impzitele daca este o donatie simulata asa cum sustin reclamantele avind in vedere ca eu am facut aceste plati timp de 18 ani .
5 aviind in vedere ca am dreptul doar la recurs ce ma sfatuiti sa invoc pentru a se rejudeca cauza .
6 mama mea in ultimii ani a facut numeroase plingeri atit la instanta civila cit si la procuratura in care recunoaste ca a vindut cu un pret .toate plingerile au fost solutionate in favoarea mea .Aceste plingeri au ca obiect desfintarea abitatiei si sa-i permita tranzactionarea acesteia sau sa-i platesc sume de bani pentru abitatie.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:33, 14 Mai 2012
Problema dvs. este una foarte complexa , trebuie sa fiti ajutata de un avocat . Apararile le faceti in cadrul procesului, audiati martori, faceti interogatorii, probati sustinerile dvs pentru a nu pierde procesul.
Daca invoca existenta unei simulatii, nu vad cum ar putea cere desfiintarea donatiei pe care a consimtit-o.

Inseamna ca a fost constienta de faptul ca incheie nu un act de v/c, ci unul de donatie. Atata vreme cat simulatia nu a avut ca scop frauda la lege, ea este perfect valabila.

Daca instanta va constata existenta simulatiei, inseamna ca actul a fost unul de donatie. Pentru revocarea donatiei este nevoie de indeplinirea conditiilor prevazute de codul civil pentru revocare. Nu vad cum ar putea avea castig de cauza.

Art.845 c.civil ar avea aplicabilitate doar dupa decesul vanzatoarei, cand ceilalti descendenti ar putea invoca efectele acestui articol.

Nu ati fost foarte explicita. Un avocat care ar vedea actele v-ar putea sfatui mult mai concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu cluza de intretinere? dan755 dan755 Buna ziua. In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea. Tot in 2006 dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ionut_alex ionut_alex Buna ziua as dori sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu ce act sa fac ca in caz in care una di surori lar ataca sa nu aiba castig de ... (vezi toată discuția)