avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POATE FOSTA CONCUBINA SA SCHIMBE NUMELE DE FAMILIE A ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POATE FOSTA CONCUBINA SA SCHIMBE NUMELE DE FAMILIE A CELOR 2 COPII AI NOSTRI , SI SA PLECE IN GERMANIA???

buna ziua !
in ultimul timp concubina , ma ameninta cum ca o sa schimbe numele de familie a celor 2 copii pe care -i avem impreuna si va pleca cu ei in germania fara acordul meu....mentionez , copii au numele meu de familie , noi suntem separati , copii locuiesc impreuna cu ea , insa 2 zile am grija eu de ei, apoi 2 zile ea (din cauza serviciului) platesc 500ron/ luna dintr-un salariu de 350ron/luna pe cartea de munca ,prin posta , pt. a dovedi daca e nevoie contributia mea , insa ea doreste mult mai multi bani , iar eu nu am de unde sa dau...ea are un salariu de 2500ron....
este posibil sa le schimbe numele si sa mii ia? fara acordul meu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 6 August 2012
Nu poate nici una , nici alta fara acordul dvs sau o hotarare judecatoreasca in acest sens
Da, fosta concubina nu poate face nimic care sa o ajute in Germania daca nu are hotarare judecatoreasca.
Schimbarea numelor la minori nu o ajuta cu nimic.
Va ameninta pentru ca vrea mai multi bani.
Poate chiar vrea sa plece in Germania pentru a castiga si ea bani insa este dezinformata daca crede ceea ce spune.
1. Numele de familie al minorilor nu poate fi schimbat fara acordul dvs. si chiar daca s-ar putea ...nu are nici o importanta. Dvs. tot ramaneti tatal lor in certificatul de nastere.

2. Daca mama are o decizie a tribunalului de incredintare a minorilor atunci ii poate scoate din Romania fara acordul dvs.
buna ziua !
pe scurt: m-am despartit de EA , locuim separat de 6 luni , avem 2 copii de 1,5 si 3,5 ani... nu ma lasa sa-mi vad copiii , ma duc fara sa anunt cand ii duce - aduce de la cresa- gradinita....acum sunt in vacanta. ii creste impreuna cu sora ei , maritata dar nu poate sa aiba copiii.....dealtfel si ea a avut aceeasi teama inainte sa ne cunoastem....eu mi-am dorit o familie , EA a facut copii nu mai are nevoie de mine....a inventat o multime de mizerii , ma ameninta cu puscaria , daca nu o las in pace , are f. multe relatii. eu platesc lunar prin posta , pt a avea chitanta-dovada....doresc sa fiu alaturi de copii mei insa 1 - unde sa merg la tribunal, evitand un avocat deocamdata din motive financiare , pt a mi se fixa o pensie alimentara , 2 - trebuie sa fac o cerere tip sau ma exprim asa cum imi vine pt. a-mi se acorda dreptul sa-i vad , un program ceva , nu stiu ,....
VA ROG AJUTATIMA!!! Va multumesc!
Cererea se depune la judecatoria de pe raza domiciliulul mamicii.
Veti cere ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, domiciliul copiilor sa fie la mama, sa platiti pensie dupa posibilitatile dvs materiale, sa se stabileasca sa va vizitati copiii- si veti propune un program.
Apelati la un avocat macar sa va redacteze cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pt. nerespectare legalizare de semnaturi privind iesirea minorilor din tara pauleo pauleo Buna dimineata, Am 2 copii (3 ani / 4 ani si jumat.) dintr-o relatie de concubinaj. In trecut, eu si tatal acestora am incheiat la notariat o legalizare de ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie tremurici tremurici Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.El va pleca pentru ceva timp in Mexic,bineinteles la munca.Doresc sa'mi schimb ... (vezi toată discuția)