avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt prin supraevaluarea tuturor serviciilor si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt prin supraevaluarea tuturor serviciilor si cheltuielilor de catre Presedintele blocului si Administrator

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in privinta cadrului legal si anume ce demersuri trebuie sa fac impotriva Presedintelui si Administratorului de bloc care fura prin supraevaluarea tuturor serviciilor si cheltuielilor aferente.Este drept ca ei fac rost de facturi si chitante dar spre exmplu un amortizor de usa hidraulic care il gasesti pe piata la 250lei la ei apare 800-900 leiSuntem constituiti in Asociatie de Proprietari.Unde pot cere un control contabil/audit? Plangerea penala este o solutie?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:23, 4 Mai 2012
Aveti posibilitatea sa formulati plangere la politie pentru infractiunea prevazuta de art.246 Cod procedura penala - abuz in serviciu contra intereselor persoanelor -"Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."
1-Pentru situatia expusa nu se fac vinovati numai presedintele si administratorul de imobil,ci in mod special cenzorul/comisia de cenzori care este competenta sa verifice lunar si sa vizeze pentru legalitate documentele justificative in baza carora se intocmesc cotele individuale de intretinere
2-Solicitati oficial presedintelui de asociatie in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 si art 12A c) si d) din HG nr 1588/2007 prezentarea documentelor justificative ale platilor efectuate de asociatie si repartizate proprietarilor
3-Nu se justifica sa formulati plangere in justitie impotriva administratorului de imobil,pentru ca nu detineti raporturi fata si cu acesta,care este angajatul asociatiei de proprietari
4-Conditionat de concluziile raspunsului presedintelui si cenzorului/comisiei de cenzori puteti solicita serviciului specializat din primarie efectuarea de verificare financiar-contabila,sau individual puteti contacta persoana specilializata din cadrul CECCAR
Conform normelor de aplicare ale Lg.230/2007 dvs ca proprietar si membru al asociatiei de proprietari aveti dreptul sa primiti explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei si eventual sa le contestati la presedintele asociatiei in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.

De asemenea, orice proprietar poate contracta, in nume propriu, lucrari de expertiza contabila cu o persoana fizica sau juridica care are calitatea de a efectua expertize.

Oricum, proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Saptamana trecuta am schimbat amortizorul hidraulic de la usa de intrare in bloc. Costul total a fost de 200 lei (c.v. amortizor, manopera, TVA). Intr-adevar costurile la dvs. sunt exagerate.
Noi avem contract de service cu firma prestatoare si in cadrul acestui contract avem schimbarea gratuita a amortizorului, a butucului de yala.
Platim 1.84 lei / luna de fiecare apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor neautorizat tomasso tomasso Pe parcursul a mai bine 3 ani in asociatia de proprietari a incheiat un contract civil de prestari servicii cu o persoana nemembra a asociatiei pentru ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sandutudorache sandutudorache Vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt un audit la asociatia de proprietari sa verifice situatia contabila a asociatiei mai bine zis pe ce se cheltuiesc ... (vezi toată discuția)