avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
As avea si eu o problema,sa speram ca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o mostenire,si anume, bunica din partea mamei a decedat acum 2 ani si in urma ei a ramas o casa si probabil ceva teren,nu stiu exact. Mama a decedat cu 20 de ani in urma ,ea avea 2 frati,unul a decedat acum 2 ani impreuna cu bunica iar celalalt frate este in strainatate. Este o mare problema cu mostenirea,deoarece fratele decedat are un baiat,fratele plecat in strainatate are un baiat ,iar eu mai am inca un frate si ei toti imi cer ca eu sa fac o declaratie de renuntare la mostenire,iar eu nu vreau sa renunt la nimic. Intrebarea mea este ca acel notar care se ocupa de succesiune si am inteles ca in acelasi timp si de vanzarea proprietatii,nu are obligatia de a ma instiinta exact unde apar eu in mostenire si ce drepturi am?
Pana acum nu s a facut nimic,abia acum se face succesiunea dupa 2 ani si ceva, si nu inteleg ,nu aceeasi parte o primesc indiferent cine a decedat primul ?
Cotele de mostenire sunt unice. Ele ilustreaza intinderea drepturilor succesorale ati asupra imobilelor cit si asupra bunurilor mobile.
Acceptarea poate fi si tacita, nu doar expresa asa cum incearca sa va convinga acel notrar.
Este vorba de modul in care s-au transmis cele doua succesiuni, anume, cel decedat ulterior il mosteneste pe antecesor si este mostenit de cei ramasi in viata.In situatia in care vi se coontesta calitatea de succesor pe temeiul neacceptarii in termen a mostenirii, urmeaza sa va adresati instantei unde veti dovedi in primul rind faptul ca ati acceptat tacit succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune si taxa de mostenire diacouroxy diacouroxy am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)