avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bai comune,intrebare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bai comune,intrebare.

Ne-am hotarat in cadrul unei asociatii de proprietari sa vindem baile comune din blocul nostru pentru a-l renova.Intrebarea mea este,am nevoie de toate semnaturile locatarilor sau un procent anume,si odata ce am semnaturile cum facem demersurile catre vanzarea bailor,daca am un cumparator.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:20, 3 Mai 2012
Legea 230/2007 prevede:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Se poate incheia atat contract de inchiriere cat si de concesiune. In ambele cazuri se pot stipula in contract drepturile si obligatiile, clauzele, interdictiile, modalitatea de plata, data platii, durata... Cat priveste plata, in toate contractele se poate prevedea plata intregii sume odata sau perioadic (lunar, trimestrial, semestrial, anual).
Din experienta stiu ca in cazul unui contract de inchiriere nu se pot obtine (daca cel ce-l foloseste ar dori) autorizatii de constructie (necesare uneori pentru modificari, amenajari, instalatii...). In cazul contractului de concesiune, aceste autorizatii se obtin ca si in cazul cand cel ce foloseste spatiu ar fi proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Obtinere uscatorie janinasalvastru janinasalvastru Am si eu o intrebare: cum se poate obtine o uscatorie de la bloc daca nu am acceptul tuturor proprietarilor? Scara este compusa din 12 apartamente iar eu nu am ... (vezi toată discuția)
Uscatoria edwe69 edwe69 avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc. (vezi toată discuția)