avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce inseamna \"dobandit prin conventie\"?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce inseamna "dobandit prin conventie"?

Intabulare, drept de proprietate, cu titlul cumparare, dobandite prin Conventie. Ce inseamna dobandit prin Conventie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:37, 3 Mai 2012
Potrivit art.644 C.civ., ”Proprietatea bunurilor se dobandeste si se transmite prin succesiune, prin legate, prin conventie si prin traditiune”,
Conform art.645 C.civ., ”Proprietatea se mai dobandeste prin accesiune sau incorporatiune, prin prescriptie, prin lege si prin ocupatiune.”
In cazul dv. sunt contracte (conventii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate,dobandit prin conventie supermoni supermoni poate cineva sa imi spuna ce inseamna urmatoarele: \"INTABULARE,DREPT DE PROPRIETATE,DOBANDIT PRIN CONVENTIE,COTA ACTUALA 1/2(provenita din conversia CF1666) ... (vezi toată discuția)
Act de proprietae COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA As dori sa stiu care sunt actele care dovedesc proprietatea in situatia in care o persoana construieste un imobil pe un teren aflat in proprietatea sa. Conform ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare - cumparare: conventie sau nu Marica_sz Marica_sz Am cumparat un imobil cu contract de vanzare-cumparare intocmit de notar. Intrebarea mea, de ce scrie in CF : INTABULARE, DREPT DE PROPRIETATE, CU TITLU DE ... (vezi toată discuția)