avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mostenit; vanzare parcela cu o chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mostenit; vanzare parcela cu o chitanta de mana

Situatia e destul de incalcita. Am un teren arabil de 6,7 ha in Buzau. Parintii mei au decedat si l-am mostenit eu. Inca de cand era mama mea in viata, a fost vanduta o parte (cu chitanta de mana). Mai tarziu, dupa numeroase probleme cu persoana respectiva, am recuperat mare parte din bani pentru tot terenul(la pretul stabilit cu un an in urma)...Numai ca acum as vrea sa renunt la chitanta respectiva, sa-i inapoiez banii si 1.7 ha,partea pe care a cumparat-o initial..IAR EU SA-MI PASTREZ RESTUL. Intrebarea este daca am sanse de reusita intr-un eventual proces. Stiu ca nu am oferit suficiente detalii, dar voi continua in urma unui raspuns...multumesc.
nu prea inteleg...sa-i dai banii pe care i-a platit pe teren si 1,7 ha?
incearca putin sa spui pas cu pas, ca sa intelegem si noi...

>Situatia e destul de incalcita. Am un teren arabil de 6,7 ha in Buzau. Parintii mei au decedat si l-am mostenit eu. Inca de cand era mama mea in viata, a fost vanduta o parte (cu chitanta de mana). Mai tarziu, dupa numeroase probleme cu persoana respectiva, am recuperat mare parte din bani pentru tot terenul(la pretul stabilit cu un an in urma)...Numai ca acum as vrea sa renunt la chitanta respectiva, sa-i inapoiez banii si 1.7 ha,partea pe care a cumparat-o initial..IAR EU SA-MI PASTREZ RESTUL. Intrebarea este daca am sanse de reusita intr-un eventual proces. Stiu ca nu am oferit suficiente detalii, dar voi continua in urma unui raspuns...multumesc.
Daca initial,mama Dvs s-a inteles sa-i vanda numai 1,7 ha cu un anume pret,in baza chitantei de care vorbiti si acest lucru este specificat in chitanta,iar dupa aceea Dvs i-ati solicitat pretul pentru intreaga suprafata de teren de 6,7 ha,inseamna ca Dvs ati modificat intelegerea initiala, incheind un nou ..... contract....in baza caruia i-ati vandut si restul de teren.Aveti motive sa cereti anularea acestei instrainari a restului de teren? In drept,in aceasta materie exista un principiu potrivit caruia pacta sunt servanda,adica intelegerile dintre parti trebuiesc respectate,principiu care poate fi luat si ca o chestiune de bun simt.Daca printre motive s-ar afla numai crEsterea pretului la terenuri,nu cred ca veti avea vreo sansa,pentru ca si cealalta parte isi va angaja aparator si nu va sta cu mainile in san,atata timp cat va face dovada ca v-a platit pretul pentru intrega suprafata de teren.(Crimar).

>Situatia e destul de incalcita. Am un teren arabil de 6,7 ha in Buzau. Parintii mei au decedat si l-am mostenit eu. Inca de cand era mama mea in viata, a fost vanduta o parte (cu chitanta de mana). Mai tarziu, dupa numeroase probleme cu persoana respectiva, am recuperat mare parte din bani pentru tot terenul(la pretul stabilit cu un an in urma)...Numai ca acum as vrea sa renunt la chitanta respectiva, sa-i inapoiez banii si 1.7 ha,partea pe care a cumparat-o initial..IAR EU SA-MI PASTREZ RESTUL. Intrebarea este daca am sanse de reusita intr-un eventual proces. Stiu ca nu am oferit suficiente detalii, dar voi continua in urma unui raspuns...multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz civil cu o bucata de teren monicaariton monicaariton Am si eu o problema. In 2001 mama mea s-a inteles cu o doamna sa cumpere un teren arabil pentru suma de 9 000 000 lei vechi. Terenul respectiv era a acea data ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Carmen(kammy) Carmen(kammy) Mama mea a vandut acum 4 ani un teren de 1 ha cu chitanta de mana. Acel teren este o mostenire de la parinti. Ei au fost 6 frati, 1 decedat, 5 in viata. Dar pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare jenicaprod jenicaprod In anul 1964, parintii mei au cumparat o casa cu 2 camere impreuna cu o suprafata de 0,25 ha teren arabil, conform certificatului de mostenitor al ... (vezi toată discuția)