avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

buna ziua!
am nevoie de o indrumare de la dvs sau de un sfat va rog frumos.
am o fetita de 1 an si 3 luni nu sunt casatorita dar traiesc in concubinaj. am fost despartita de acesta aproape 1an din cauza violentelor si certurilor provocate de acesta.in timp ce eram despartiti ii dadeam voie sa vina sa vada copilul de mai multe ori pe zi pana cand a venit impreuna cu parintii sai la domiciliul meu pentru a-mi lua fata. am inaintat un dosar la judecatorie pentru a obtine custodia minorei. pana la urma concubinul a fost de acord sa ii plateasca copilului o pensie de 200 de lei pe luna si vroia sa ia copilul duminica la domiciliul sau.instanta a hotarat ca tocmai dupa 6 luni de zile sa incerce sa ia copilul acasa pentru ca acesta e prea mic si nu era obijnuit cu el si ca in urmatoarele 6 luni daca se mai poarta urat isi pierde orice drept asupra copilului. tin sa mentionez ca avocata mi-a spus ca am obtinut custodia minorei dar mie nu mi-a venit nici o hartie acasa care sa specifice acest lucru.dupa termenul de judecata am mai vorbit cu concubinul si se purta frumos mi-a cerut sa ma mut inapoi la el ca ii pare rau si vrea sa fim o familie. dupa cateva zile dupa ce m-am mutat la el iar au inceput neintelegerile , in fiecare zi imi zice sa plec din casa lui sa ma duc inapoi la mama si cand vine de la servici sa nu ma mai gaseasca. acelasi lucru mi-a spus si azi inainte sa plece la servici si tin sa mentionez ca nici nu sta cu copilul, astazi i-am spus sa stea putin cu fata ca aveam putina treaba in curte si a lasat-o sa planga 10 minute, a zis ca vroia sa vada daca imi pasa mie de copil sa vada daca vin sa o iau in brate. eu cred ca a vrut sa ma mut la el doar ca sa se obijnuiasca copilul cu el.nu ma lasa nici sa duc fata la mama ca sa pot sa ma duc la servici, mama sta la o strada distanta de casa acestuia.m-am saturat.m-am hotarat sa plec afara din tara la o foarte buna prietena de a mea, stie toata viata mea care am duso alaturi de acest om, mi-a gasit si un loc de munca, ma gandeam sa o las la mama si la 3 luni sa vin acasa 1 luna pentru copil,dar imi este frica sa nu ia acesta fata. as putea sa o las parintilor mei legal? as avea vreo sansa sa nu ''fure'' el fata, si sa o ia decat 1 data pe sapt? va rog frumos am mare nevoie de ajutor.
va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
voicu_diana, utilizator
In primul rand, v-as sfatui sa faceti demersuri pentru a afla exact daca ati obtinut intr-adevar custodia deplina a copilului - sa obtineti o copie a sentintei propununtate in cauza. In cuprinsul acestei hotarari este specificat cui este incredintat copilul cat si care este programul de vizita stabilit pentru celalalt parinte.
Precizez ca daca se schimba conditiile existente la momentul incredintarii copilului (daca dvs plecati in strainatate) concubinul poate cere teoretic custodia copilului si sunt sanse sa o si obtina intrucat parintii au prioritate la incredintarea copilului fata de bunici.
Cu privire la "furatul" fetei, nu stiu in ce masura puteti dvs sa il impiedicati sa faca acest lucru. Insa, daca se intampla acest lucru, va informez ca, intr-o asemenea eventualitate, dvs aveti posibilitatea sa recuperati copilul de la concubin, pe baza hotararii judecatoresti investita cu formula executorie, cu ajutorul unui executor judecatoresc.
dar daca el nu ar sti ca eu sunt plecata din tara, daca ar crede ca lucrez in alt oras as avea vreo sansa?
Ar trebui ca avocata dvs. sa va lamureasca sub toate aspectele.
Nu poate fura copilul si sa fuga cu el daca nu are dreptul.
Politia poate interveni.

Daca are dreptul si il fura in alte conditii va trebui sa procedati la executare silita.
El poate face contestatie la executare.
Poate deschide si un alt proces prin care sa va blocheze cumva...
Sunt N posibilitati.
Insa...nu cred ca veti avea astfel de probleme pentru ca il va costa mult tot ceea ce v-am descris mai sus...si nu va rezista financiar...
da asa cred pt ca nu are un salariu foarte mare. dar pe mine ma intereseaza daca pot sa plec din tara si sa las copilul la mama, sa vin o data la 3 luni acasa, sa stau 1 luna cu fata si sa plec iar alte 3 luni fara ca el sa ma dea in judecata si sa ia copilul.ma gandeam sa ii spun ca lucrez in alt oras si ca vin la 2 saptamani acasa ca sa nu ma imi ia copilul cu ordin judecatoresc, dvs stiti mai bine, de aceea am nevoie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului 0912 0912 In urma cu 7 ani din concubinaj a rezultat o fetiță. Părinții au oferit dragoste și afecțiune. La 1 an și 2 luni fetița a rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine copilul Cristibogda Cristibogda Stimații avocații eu am stat cu o femeie 5 ani de zile din care a rezultat o fetiță problema mea este ca aceasta femeie mia răpit fata motivând ... (vezi toată discuția)