avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si sora sa au un titlu de propietate de 2 loturi de pamant pe numele parintilor defunti.In timpul vietii au lasat prin act de vz-cumparare casa si un lot de pamant fiului decedat(in viata la acea vreme).Fetele doresc sa intre in posesia pamantului si in acest scop si-au facut certificate de mostenitor,inclusiv nepotul din partea fiului.Intrebarile mele sunt:
-acest lucru se poate face decat deschizand masa succesorala?
-in cazul in care nepotul renunta la dreptul lui de mostenire este suficienta o declaratie notariala?
-daca nu renunta ce este de facut ?
-la masa succesorala ce documente sunt necesare?
-cam cat ar costa fiind vorba de 10.000mp teren extravilan si 1000 mp teren intravilan in comuna Jilava la iesirea din Bucuresti.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:11, 4 Mai 2012
Multumesc frumos oricum pentru ajutor.Nu s-a facut masa succesorala decat s-au prezentat cei trei la un notar din comuna si s-au recunoscut reciproc si asa li s-a eliberat cate un certificat de mostenitor al defunctilor contra unei sume f mari din punctul meu de vedere 1200 lei si acum constat ca nu imi este de ajutor acest certificat ca nu are trecut in el nici un bun.
Stimata doamna, inseamna ca s a eliberat certificate de calitate de mostenitor! Asta inseamna ca acum faceti ce v a m spus mai sus, la acel certificat de calitate mergeti cu bunurile din masa succesorala si se vor stabili de catre notarul care v a eliberat certificatele de calitate cotele si ce II revine fiecarui mostenitor! Urmand ca mai apoi sa faceti partaj !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marius61 marius61 Buna ziua In urma cu o luna bunica mea a decedat, mostenitori fiind mama si sora ei. As avea de pus cateva interebari. 1-Ce acte trebuiesc pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)