avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplina

Buna ziua

Va scriu in speranta ca imi veti elucida "misterul".
Am fost convocata la o astel de comisie de cercetare disciplinara. Intrebarea mea este cine plateste deplasarea (sediul societatii este in alta localitate) pentru aceastca convocare? Mie normal mi s-ar parea ca cheltuielile efectuate cu deplasarea sa fie decontate de unitate.
Exista vreo lege in sensul acesta, ca delpasarile pentru comisia de cercetare disciplinara se face pe banii angajatului fara drept de decontare?
Sau acest aspect tine de regulamentul intern al societatii.

Astept raspus,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 5 Mai 2012
Nu vad relevanta raspunsului dvs cu ceea ce se discuta mai sus ... haideti sa nu divagam subiectul acestui topic ducandu-l in alta parte ....:)
nu vreau sa fiu ireverentios dar stiu ca legea este/nu este interpretabila.:)
Nici doctrina si nici jurisprudenta, nu considera faptul ca imposibilitatea de deplasare a angajatului la comisia de disciplina din cauza lipsei posibilitatilor financiare sau din cauza faptului ca angajatorul nu deconteaza transportul constituie motiv temeinic de a nu fi incidente prevederile art.251 alin.3 C.mun. ... insa comisia poate decide amanarea cercetarii pana la o anumita data .

În practică, s-au considerat ca fiind motive obiective care justifică absenţa salariaţilor de la cercetarea disciplinară situaţii precum: incapacitatea temporară de muncă (concediul medical), un eveniment deosebit în familie (de exemplu, moartea unei rude apropiate) etc.

Aici sunt de acord. Probabil ca salariatii respectivi au motivat acest lucru deabia in fata instantei (ca nu au putut sa onoreze cu prezenta in fata comisiei din n motive), ceea ce era prea tarziu, deaceea totul trebuie pus la punct pana la emiterea deciziei de sanctionare sau de desfacerea a contractului de munca. Art. 251 alin. (4). Se poate spune ca cursul cercetarii disciplinare incepe odata cu primirea convocarii, si se finalizeaza la momentul incheierii sedintei comisiei?
In concluzie: toata cercetarea disciplinara, de la lauarea la cunostinta a faptei, trebuie sa se finalizeze inauntrul termenului de 30 de zile (cu tot cu suspendari, cu amanari, cu inmormantari etc.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
ContSters250888, utilizator
Corecta afirmatia dvs : Se poate spune ca cursul cercetarii disciplinare incepe odata cu primirea convocarii, si se finalizeaza la momentul incheierii sedintei comisiei ...

Insa cursul cercetarii poate fi intrerupt sau suspendat , fapt ce ar duce si la intreruperea sau suspendarea termenului de 30 de zile prevazut pentru emiterea deciziei de sanctionare ..termen calculat de la data luarii la cunostinta de catre angajator a savarsirii abaterii disciplinare..

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)