va rog mult sa ma lamuriti. eu si sotul meu lucram in italia. eu am bagat divort in italia. avocatul meu poate sa ceara desfacerea casatoriei dupa legislatia romaneasca, deoarece dupa cea italiana, trebuie sa stai 3 ani separati si dupa aceea sa bagi iar divort. daca unul vrea dupa legislatia italiana si unul dupa cea romana, ce se poate face? ce sa cer avocatului? in romania intai de divorteaza si dupa urmeaza proces de partaj? va rog mult sa ma lamuriti. precizez ca avem si un copil minor. va multumesc
Parerea mea este, sa veniti in Romania sa divortati, si, veti depune actiunea de divort la judecatoria ultimului domiciliul unde ati locuit impreuna, tot odata solicitati si custodia copilului minor. In Italia sunt alte conditii care se impun. In mod deosebit conditia separatiei de 3 ani.
Partajul bunurilor comune se face dupa obtinerea Hot. de divort irevocabila; deasemi puteti sa faceti partajul pe cale amiabila, la BNP, sau daca nu este cu putinta in instanta,, Succes..
Buna seara. Puteti divortain Romania Daca de exemplu casatoria s-a officiat in tara, Daca ultimul domiciliu al sotilor a fost in tara, Daca reclamantul anterior introducerii actiunii de divort isi stabileste resedinta in Tara cu cel Putin 6 luni anterior investirii instantei cu aceasta actiune. Daca va incadrati in vreuna din aceste conditii puteti suspenda procesul de divort in Italia.