avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Durata suspendarii unei cauze in baza art. 155 ind. 1 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Durata suspendarii unei cauze in baza art. 155 ind. 1 Cod procedura civila

as vrea sa stiu durata prevăzută de CPC pentru suspendarea unei cauze. Am căutat pe net textul de lege respectiv, dar nu am certitudinea ca nu exista modificari la care nu am acces.
multumiri pentru răspuns,
ioana
Cel mai recent răspuns: mariana-magda , utilizator 14:41, 5 Mai 2012
Suspendarea in baza art 155 CPC apare ca o sanctiune pt reclamant (pt ca nu si-a indeplinit anumite obligatii prev de lege sau cerute de instanta); motivele pt care se dispune sunt trecute in incheierea prin care s-a dispus suspendarea. Aceasta se dispune pe termen nedeterminat. Judecata se reia daca reclamantul face cerere de repunere pe rol si arata ca si-a indeplinit obligatiile respective. Daca nu, intervine perimarea cererii, in termen de 1 an in materie civila si 6 luni in materie comerciala
Suspendarea prevazuta de art. 155 indice 1 Cod procedura civila este o sanctionare procedurala a reclamantului pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite in cursul judecatii de instanta. In urma indeplinirii de catre reclamant a obligatiei stabilite, judecata se reia la cererea acestuia.
Art. 248 Cod procedura civila prevede ca o cerere de chemare in judecata ramasa in nelucrare din vina partii timp de un an se perima.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)
Exceptia de perimare monica_ka monica_ka Am primit o citatie in vederea discutarii exceptiei de perimare.....ma poate lamuri cineva despre ce e vorba. Multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)