avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate anula un proces verbal de contraventie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate anula un proces verbal de contraventie?

Buna seara. Am si eu 2 intrebari : astazi mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului . Politistul mi-a comunicat ca imi suspenda permisul pentru 30 de zile si imi da o amenda de 420 lei .

Intrebarea 1: cat este amenda pentru aceasta contraventie 420 lei sau max 370 lei cat scrie in Codul Rutier ?

Intrebarea 2 : daca astept sa treaca cele 30 de zile de suspendare ( timp in care nu intru in posesia PV de constatare a contraventiei, pe care am refuzat sa-l semnez, ) pot merge in ziua 31 la Politie sa cer restituirea permisului si sa cer anularea amenzii pe motiv ca nu mi-a fost transmisa in termenul legal de 30 zile ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 16:37, 5 Mai 2012
Raspunsul 1: pentru aceasta contraventie se aplica de la 6 la 8 puncte amenda. Punctul amenda este 70 lei. Dvs ati luat minimul.
Raspunsul 2: Sa inteleg ca permisul nu v-a fost retinut si fizic il aveti in buzunar? Sau v-a fost retinut si vi s-a eliberat dovada?
Buna ziua.

Ptr raspunsul 1 : In art 90 pct 13 (d) din Noul Cod Rutier scrie ca nerespectarea culorii rosii a semaforului face parte din clasa a II a de sanctiuni ( 4 sau 5 puncte amenda) ... nu sunt fan matematica , dar clar nu-mi da 420 :-))

Ptr raspunsul 2 : Permisul mi-a fost retinut pentru 30 de zile , mi s-a dat o dovada de circulatie valabila 15 zile , PV-ul de contraventie mi-a spus ca mi-l trimite prin posta .

Eu cred ca nu voi primi acest proces de contraventie pt ca ei ii trimit la adresa de pe permis unde eu nu mai locuiesc ( in provincie) . Le-am explicat ca nu am buletinul la mine pentru ca mi-a expirat si este la Politie pentru prelungire ( + schimbare de domiciliu in Bucuresti , dar asta nu le-am spus) .
Revenind la intrebare : daca eu nu intru in posesia PVului in 30 de zile , pot sa refuz plata amenzii pe motiv de nulitate al Pv ?

Multumesc
"Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii,chiar daca nu v ar fi fost comunicata PV in termen legal suspendarea permisului ramane. "

Am gasit acest raspuns dat, de un domn avocat intr-o alta postare, si cred ca reprezinta exact ce voiam sa stiu referitor la problema mea.

Multumesc
art. 100, alin. (3) din OUG195/2002 >>> Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
d) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;
Sanciune de la 4 la 5 p.a.

Probabil ati mai luat 2 puncte pt altceva.

Procesul-verbal va fi afisat la adresa de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce sanctiuni sunt prevazute pentru trecere cu auto pe culoarea rosie a semaforului , dar fara accident ; pentru cate zile se ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva? franky franky Buna ziua, Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva. Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate pieton. Monica H. Monica H. intrebarea mea este > Pentru neacordare prioritate pieton, pe trecerea de pietoni se pot aplica mai multe sanctiuni, prin acelasi proces verbal?? De ex. ... (vezi toată discuția)