Buna seara. Am si eu 2 intrebari : astazi mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului . Politistul mi-a comunicat ca imi suspenda permisul pentru 30 de zile si imi da o amenda de 420 lei .
Intrebarea 1: cat este amenda pentru aceasta contraventie 420 lei sau max 370 lei cat scrie in Codul Rutier ?
Intrebarea 2 : daca astept sa treaca cele 30 de zile de suspendare ( timp in care nu intru in posesia PV de constatare a contraventiei, pe care am refuzat sa-l semnez, ) pot merge in ziua 31 la Politie sa cer restituirea permisului si sa cer anularea amenzii pe motiv ca nu mi-a fost transmisa in termenul legal de 30 zile ?
Raspunsul 1: pentru aceasta contraventie se aplica de la 6 la 8 puncte amenda. Punctul amenda este 70 lei. Dvs ati luat minimul.
Raspunsul 2: Sa inteleg ca permisul nu v-a fost retinut si fizic il aveti in buzunar? Sau v-a fost retinut si vi s-a eliberat dovada?
Ptr raspunsul 1 : In art 90 pct 13 (d) din Noul Cod Rutier scrie ca nerespectarea culorii rosii a semaforului face parte din clasa a II a de sanctiuni ( 4 sau 5 puncte amenda) ... nu sunt fan matematica , dar clar nu-mi da 420 :-))
Ptr raspunsul 2 : Permisul mi-a fost retinut pentru 30 de zile , mi s-a dat o dovada de circulatie valabila 15 zile , PV-ul de contraventie mi-a spus ca mi-l trimite prin posta .
Eu cred ca nu voi primi acest proces de contraventie pt ca ei ii trimit la adresa de pe permis unde eu nu mai locuiesc ( in provincie) . Le-am explicat ca nu am buletinul la mine pentru ca mi-a expirat si este la Politie pentru prelungire ( + schimbare de domiciliu in Bucuresti , dar asta nu le-am spus) .
Revenind la intrebare : daca eu nu intru in posesia PVului in 30 de zile , pot sa refuz plata amenzii pe motiv de nulitate al Pv ?
"Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii,chiar daca nu v ar fi fost comunicata PV in termen legal suspendarea permisului ramane. "
Am gasit acest raspuns dat, de un domn avocat intr-o alta postare, si cred ca reprezinta exact ce voiam sa stiu referitor la problema mea.
art. 100, alin. (3) din OUG195/2002 >>> Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
d) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;
Sanciune de la 4 la 5 p.a.
Probabil ati mai luat 2 puncte pt altceva.
Procesul-verbal va fi afisat la adresa de domiciliu.
Sanctiune
comancorinaadelina
Buna ziua,
as vrea sa stiu si eu ce sanctiuni sunt prevazute pentru trecere cu auto pe culoarea rosie a semaforului , dar fara accident ; pentru cate zile se ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva?
franky
Buna ziua,
Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva.
Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)