avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

ce pot sa fac fostul sot trebuia sami plateasca 25 la suta din venit dar ami plateste numai 100 pe luna an loc de 250 cat ar trebui sami plateasca pe motiv ca mai are an copil pot sal dau an judecata sami plateasca diferenta sau nu
Aveti o hotarare prin care tatal minorului a fost obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25 % din venitul realizat?
Daca aveti o astfel de hotarare, aveti posibilitatea sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita a hotararii si infiintarea popririi pe venit.
Chiar daca intre timp fostul dvs. sot a devenit din nou tata si mai are un alt minor in intretinere, pana la reducerea pensiei printr-o alta hotarare judecatoreasca, el datoreaza pensia in cuantumul initial stabilit.
da am sentinta am depus la politie o citatie si ar avea sami dea 4500 dar nu vrea sami de numa o anumita suma nu toti odata
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
mahumu, utilizator
Nu va raspunde penal.

Incercarea cu executorul judecatoresc poate da roade daca nu a deschis deja procesul referitor la reducerea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua.Am 22 de ani,sunt la master an I. Parintii sunt divortati, iar tata(pensionar de aprox.8 ani)este obligat la plata pensiei de intretinere(am hotarare ... (vezi toată discuția)