avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un litigiu despre care abia am aflat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un litigiu despre care abia am aflat

Buna ziua,

Ca sa incep cu inceputul: In anul 1996, bunica mea, conform actelor a constatat ca din suprafata totala a terenului ii lipseau 200 mp. In urma unei cereri facute la Primarie, aceasta a fost impropietarita cu o suprafata de teren de 200 mp in spatele gradinii casei. In tot acest timp toate bune si frumoase. Anul acesta insa, am aflat de la un vecin ca in urma cu ceva timp, respectivul teren, bine, el este un teren mai mare din care bunicii i s-au acordat cei 200 mp, a fost revendicat de cineva, iar persoana respectiva din cate am inteles, la ora actuala se judeca cu primaria pentru repunere in posesie a respectivului teren, inclusiv a celor 200 mp care i-au acordati bunicii (cu acte de la primarie). Acuma, as dori sa stiu, daca persoana respectiva la 20 de ani dupa ce primaria a fost sigura ca nu a mai existat niciun mostenitor care se revendice terenul respectiv, mai poate fi repusa in posesia terenului mentionat. Si daca persoana respectiva va fi repusa in posesie, noi ce putem face, deoarece nu dorim bani, ci pamant. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 14:28, 5 Mai 2012
Faceti cerere de interventie in respectivul proces, dovediti ca cei 200 m.p.sunt ai dvs. si solicitati ca pentru aceasta suprafata sa se respinga cererea sau, in subsidiar, sa i se acorde in alta parte, sau sa i se dea despagubiri, pentru ca pe cei 200 m.p.sunteti proprietari dvs., astfel ca nu pot fi restituiti in natura reclamantului. Aveti titlu, terenul se afla in circuitul civil, totul este legal, sa se descurce cu statul pentru 200 m.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata de teren mai mica in realitate ContSters255863 ContSters255863 Am un teren de 200 m.p. intravilan dobandit prin intermediul unui act de donatie, care in documentatia cadastrala este precizat ca \"suprafata de teren conform ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie a revendicarii unui teren ,imobil ziarediverse ziarediverse Locuiesc in Canada de 15 ani , sora mea locuieste in Norvegia de 22 de ani . O ruda din tara mi-a zis ca bunicul a avut o suprafata de teren intravilan in ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare? radujit radujit Buna ziua! Problema pe care doresc sa v-o supun discutiei este urmatoarea: in urma cu cativa ani in urma am achizitionat un teren intr-un mic sat. Cum la ... (vezi toată discuția)