avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa luata abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa luata abuziv

Revin cu o alta problema.
Mama mea (decedata) si sora ei (in viata) au avut o casa ...luata abuziv de catre comunisti...De 20 de ani se chinuie sa si-o recapete...casa, care la ora asta a fost cumparata de la primaria Calafat de catre o persoana privata.

As putea angaja un avocat sa se ocupe de aceasta situatie?
Daca, da, mi-ati putea recomanda unul?

M-am tot gandit ca daca si sora mamei mele moare... situatia se poate complica atata timp cat mostenitori nu ar fi decat eu si verisoara mea(fata sorei mamei mele - care nu mai are nici o speranta la acea casa, deci pare lipsita de orice interes).
Deci cea mai mare greutate ar reveni pe umerii mei...aceea de a castiga cumva sau ceva pe aceasta casa.

Astept un raspuns destept

Alina
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina0 , utilizator 11:21, 7 Octombrie 2012
Fara legatura cu subiectul: de ce sunteti atat de pesimista si vedeti numai "moarte" in toate problemele dvs.?
Pe subiect: Retrocedarea imobilelor preluate abuziv pana in 1989 este reglementata de niste legi speciale. Pentru a va raspunde corect, trebuie cunoscute detaliile, respectiv: Daca mama dvs.si sora sa au formulat cerere de retrocedare in baza vreuneia din aceste legi: Lg.10/2001, Lg.247/2005....Este o intreaga procedura legala reglementata prin respectivele legi. Nu are prea mare relevanta cine formuleaza cererea si solicita retrocedarea, proprietarul sau mostenitorii directi ai acestuia, dar trebuie stiut daca demersurile au fost facute in termenul defipt de lege.
Depinde ce demersuri a facut mama d-vs.
Exista notificare formulata in temeiul Legii nr. 10/2001? Aveti sau ati avut vreun dosar pe rol?Persoana despre care vorbiti, in ce an a cumparat imobilul de la primarie? Este nevoie sa detaliati situatia.
Vad numai moarte pt ca sora mamei mele este destul de subreda; ca sa nu mai vorbesc de faptul ca are 80 de ani...deci sunt foarte realista...dupa o anumita varsta numai la decesuri ne asteptam din partea familiei. In alta ordine de idei nu mai am decat o verisoara super ocupata si foarte pesimista in privinta retrocedarii acestei case.
In privinta celeilalte intrebari am sa ma interesez si revin cu un raspuns in 2-3 zile....tot ce am in minte este ca am citit aici pe site ca tot ce tine de casele luate abuziv in vremea comunismului au fost sistate pana in mai 2013... pt lipsa de bani.
Ar putea un avocat sa ma reprezinte sa se intereseze despre situatia acestei case care a fost cumparata de cineva intre timp ? Sau sa ia legatura telefonic cu matusa mea si sa aiba o intrevedere cu dansa? Bineinteles toate cheltuielile le voi suporta eu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Totul despre modificarile aduse unor legi (de ex: modificarile la lg. nr. 10/2001) janblanaru janblanaru am cumparat un apt in Constanta, in data de 30 03 1997 pe Lg. 112/1995, cu terenul in folosinta pe durata existentei constructiei, dupa ce am facut demersuri ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o ruda Hamarsold300 Hamarsold300 Eu am o ruda. Este vara de gradul 2 cu tatal meu. In apartamentul ei se afla lucruri de la stramosii ei care sunt si stramosii mei. Aceasta vara de gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirceani mirceani Bunicii mei au avut o casa confiscata de comunisti. Casa a fost recuperata in justitie de catre mama si sora ei, acum 15 ani, prin decizie definitiva si ... (vezi toată discuția)