avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin de evacuare

Buna ziua! Am si eu o problema destul de delicata si as dori daca se poate un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament cu sotul,copilul si socrii mei din anul 1991.Intre timp acestia ne-am facut acte de vanzare-cumparare pe casa pe numele nostru cu clauza uzuluifruct viager in anul 2005.Anul acesta am divortat la comun acord, iar parintii acestuia au depus ordin de evacuare pe numele nostru la cererea fostului sot.
Intrebarea mea ar fi ce sanse avem eu si copilul meu sa nu fim evacuati din casa si sa ramanem in continuare?
Mentionez ca copilul meu este major.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:33, 5 Mai 2012
Impreuna cu sotul, sunteti proprietara de drept, insa daca ei si-au rezervat drept de uzufruct viager, dvs.aveti doar nuda proprietate. Cu toate acestea, daca domiciliul dvs.si al copilului sunt acolo si socrii nu reusesc sa dovedeasca faptul ca aveti un comportament neadecvat si din cauza dvs.nu pot locui pasnic, nu va pot da afara. Ca sa evacuez un colocatar care sta acolo cu acte legale, trebuie sa dovedesti ca acesta iti face probleme si tu nu poti locui linistit din cauza lui. Pe de alta parte, aveti grija ca bunul este supus partajului. Sa nu incerce altceva, de genul anularea contractului pentru neplata pretului.
Socrii, ca uzufructari au dreptul de a solicita evacuarea dvs.
Pana la solutionarea partajului nu se pune problema evacuarii d-vs. Oricum, avand in vedere situatia delicata, va recomand sa va angajati avocat.
ciobanu mihail nelu a scris:

Pana la solutionarea partajului nu se pune problema evacuarii d-vs. Oricum, avand in vedere situatia delicata, va recomand sa va angajati avocat.


Stimată forumistă, stimat coleg,

Eu nu consider că evacuarea este dependentă de partaj, având în vedere că nu contează dreptul de proprietate, ci dezmembrământul acesteia, uzufructul, posesia, în respectiva speță.

Astfel, uzufructuarii îi pot evacua pe proprietari, fără a conta atribuirea proprietății. Pur și simplu, părinții pot cere ecvacuarea atât a propriulul copil, cât și a fostei soții.

Și eu recomand tratarea cauzei cu maximă seriozitate, tocmai datorită celor argumentate mai-sus.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Xcvcxv Cvxcv Xcvcxv Cvxcv As dori sa stiu daca in cazul in care eu si sotul meu avem o casa in proprietate cu clauza de uzufruct viager, in cazul unui divort se poate imparti si casa. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)