avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- locuinta cu credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- locuinta cu credit ipotecar achizitionata inainte de casatorie

Am achizitionat o locuinta pe numele meu cu credit ipotecar.Dupa circa 1 an,m-am casatorit legal,avem 1 copil impreuna.Am convietuit 6 ani,acum suntem in divort.
Intrebarea mea este,sotia poate cere in istanta parte la locuinta daca nu este trecuta pe acte?
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:20, 6 Mai 2012
Sotia poate cere drept de creanta daca locuinta a fost luata cu credit ipotecar/imobiliar si creditul a fost achitat in timpul casatoriei.
Daca ati achizitionat-o anterior incheierii casatoriei este bun propriu al dumneavoastra si nu face parte din masa bunurilor comune. Insa daca ratele au fost achitate si in timpul casatoriei si sotia dovedeste ca a vut o contributie la achitarea acestora, aceasta poate solicita un drept de creanta reprezentand contravaloarea ratelor achitate in timpul casatoriei
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct. 3.3 din Regulament).
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
nickminatorul a scris:

Am achizitionat o locuinta pe numele meu cu credit ipotecar.Dupa circa 1 an,m-am casatorit legal,avem 1 copil impreuna.Am convietuit 6 ani,acum suntem in divort.
Intrebarea mea este,sotia poate cere in istanta parte la locuinta daca nu este trecuta pe acte?
Multumesc pt raspuns.

dandanaua a scris:

Am senzatia ca ma mai raspuns o data la aceasta intrebare. Totusi...daca creditul se achita in timpul casatoriei, sotia are drept de creanta asupra sumelor achitate. Adica poate sa va ceara o parte din pretul achitat (depinde cat se face dovada ca a fost contributia ei la plata ratelor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept de mostenire dupa mama? giorgio24 giorgio24 Buna ziua .Mama sa recasatorit si dupa 25 ani de casnicie sotul a murit.In timpul casniciei au cumparat un apartament in contract fiind ... (vezi toată discuția)
Avocat suspendat george86 george86 As dori sa stiu daca stie cineva daca un avocat suspendat pentru neplata cotelor trebuie sa achite si pe durata suspendari cotele catre barou,sau unde pot ... (vezi toată discuția)
Nemultumita de serviciile avocatului- pot obtine restituirea onorariului? LORINTZ LORINTZ mai pot recupera banii dela avocatul meu,dati inca de la inceput pt inceperea succesiunii?nu sunt multumita..ce pot face?as dori un alt avocat..ce-i de facut? (vezi toată discuția)