avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 15/2003

Buna ziua.
S-a salvat gresit titlul. Este legea 15/2003.

Intreb pentru o cunostinta in urmatoarea situatie: In 2009 a depus o cerere pentru acordarea de catre primarie a unui teren in localitatea unde domicilia. Intre timp si-a cumparat un apartament prin prima casa. Acum, a primit instiintare de la primarie, ca i s-a aprobat cererea si primeste terenul. Mai poate intra in posesia acestui teren?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
xcpaula, utilizator
La data introducerii cererii, prietena dvs. intrunea cumulativ conditiile de acordare a sprijinului acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala. In momentul de fata nu mai intruneste conditia stipulata in art.2, lit.b, ceea ce inseamna ca nu mai are dreptul de a beneficia de terenul respectiv. In cazul in care, i se solicita o noua declaratie pe proprie raspundere, ca nu detine nici-o proprietate, recomandarea mea este sa se retraga din programul respectiv, altfel avem de a face cu falsul in declaratii.
Asa banuiam si noi.
Dar, daca nu i se cere o noua declaratie?
Stiu ca nu este chiar corect.... dar nici sa primeasca raspunsul dupa 3 ani si inaintea alegeriolor, nu este corect....
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
xcpaula, utilizator
In lege sunt stipulate conditiile care trebuiesc intrunite la momentul depunerii cererii, dar nu si sanctiuni in cazul in care la momentul aprobarii ei si intrarii in posesia terenului, aceste cerinte s-au modificat. Trebuie aflat daca se vor solicita noi documente sau declaratii pe proprie raspundere. In functie de aceasta prietena dvs. va decide cum procedeza, in respectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren rus andreea rus andreea buna. in anul 2008 am depus o cerere la primarie pt concesionarea unui teren pt tinerii casatoriti, sapt trecuta am primit o scrisoare de la primarie prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos aș avea nevoie de ajutor. un prieten ... Kyuna76 Kyuna76 Bună ziua, vă rog frumos ași avea nevoie de ajutor. Un prieten deține un teren și o cabană pe care a contruit-o el, teren cumpărat cu acte de mână ... (vezi toată discuția)
Secretar primarie - refuza sa-mi comunice informatii de interes public ! gigelas gigelas Buna ziua, Am o situatie in care unele terenuri ale bunicului,au fost date unchiului meu,pe Legea 18/1991,fara sa se tina cont de restul fratilor acestuia ... (vezi toată discuția)