Buna ziua in prezent detin un teren si o locuinta construita in ani 60 pe care le- am dobandit in urma judecati si despagubiri fratelui meu in ani 90 am mai construit o casa fara autorizatie la care platesc la primarie de atunci pe acelasi teren.Cum pot sa obtin acte pe aceasta casa? Va multumesc
Sunt si eu curios, cum se face intabularea unei constructii pe baza unei declaratii pe propria raspundere. Deoarece nu folositi semnele de punctuatie in mod corect/deloc, imi este greu sa inteleg, totusi, presupunand ca ati construit casa in anii 90, deci inainte de 2001, pentru a intabula dreptul de proprietate asupra casei trebuie sa cereti primariei sa va elibereze anexa 5 (certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar) pentru aceasta constructie. Cu acest act si cu un certificat fiscal care sa ateste ca aveti locuinta declarata la rolul fiscal si taxele si impozitele achitate la zi, un expert cadastral va putea sa intabuleze dreptul de proprietate asupra casei. Anexa 5 va va folosi drept act de proprietate si in cazul in care veti dori sa vindeti locuinta - este fix actul care tine loc de act de proprietate in cazul constructiilor edificate fara autorizatie.