Acum ceva timp, in timp ce eu am avut o perioada in care eram foarte ocupat (construiam o casa pt. familia mea), sotia a ales sa se consoleze cu un coleg de munca si ala tot casatorit. Si noi si cealalta familie avem copii. De cand am descoperit aventura (marturisita si de sotie intr-un final), viata mea s-a schimbat total. Am amanat divortul de dragul copiilor minori, fiind fortat sa strang din dinti chiar daca de multe ori nu mai suport sa o vad prin casa. Sotia nu este de acord cu divortul sustinand ca a fost sedusa pe fondul unei caderi psihice (???!!!), insa pt. a evita orice scandal si a nu le face si mai mult rau copiilor e dispusa sa imi acorde divortul.
Am doua probleme:
1. Ce posibilitati am de a-i deschide nenorocitului un proces pt. prejudiciile morale aduse mie, copiilor si chiar sotiei?
2. Este posibil divortul cu minori pe cale amiabila doar in fata notarului? Daca nu, ce ar implica un proces in care sotia ar zice da la tot ce i s-ar solicita?
Este o chestiune foarte serioasa si v-as fi extrem de recunoscator pt. orice recomandare!
Adulterul reprezintă actul sexual voluntar dintre o persoană căsătorită și o altă persoană care nu este casatorită cu prima. În majoritatea cazurilor și în special în țările occidentale, se consideră ca numai persoana căsătorită a comis adulter, iar dacă ambele persoane sunt căsătorite (dar nu una cu cealaltă) se consideră că au comis acte separate de adulter. În alte țări, ambii sunt considerați vinovați indiferent de circumstanțe, iar în altele numai femeia poate fi acuzată de adulter.Depuneti o plangere la parchet impotriva colegului de munca si solicitati in proces (daca se ajunge acolo) daune.
Nu aveti motiv de plangere si nici de a actiona in judecata pe individ, problema e numai intre dvs si sotie, iar faptul ca v-a inselat, e doar motiv de divort.
Puteti divorta la notar
Pentru ca a avut o aventura cu sotia dvs da, sunt sigura ca nu aveti ce sa-i faceti, legal vorbind.
Daune pt repararea unui prejudiciu moral, puteti solicita de la sotie, cf Art. 388 NCC
Acordarea despăgubirilor
Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sunt in divort cu sotia
guzi
Am 22 de ani de casatorie,sotia a inaintat divort ,am avut prima infatisare dar eu nu am fost de acord cu divortul si am acuzat de infidelitate am dovezi vin ... (vezi toată discuția)