avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se poate depune la dosarul cauzei o precizare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se poate depune la dosarul cauzei o precizare a cererii de chemare in judecata?

Buna ziua!
Am depus o plangere contraventionala impotriva unei amenzi de radar.
Cand se pot depune la dosar o precizare la actiune?
Trebuie depusa inainte de primul termen sau se poate depune si la primul termen de judecata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:37, 6 Mai 2012
Se poate depune si inainte dar si la primul termen de judecata... daca doriti sa se mai prelungeasca cu inca un termen, atunci depuneti la primul termen de judecata precizarea. Astfel, instanta va mai da un termen pentru comunicarea precizarii si luarea la cunostinta despre aceasta de catre partea adversa.
Puteti sa va modificati/completati plangerea pana la prima zi de infatisare, cu exceptia mentiunilor prevazute la art. 132, alin. (2) Cod procedura civila. Potrivit art. 134 Cod procedura civila, prima zi de infatisare este termenul la care partile, legal citate, pot pune concluzii. Prima zi de infatisare nu este totuna cu primul termen al cauzei.

Desigur, in masura in care la primul termen de judecata sunt indeplinite cele doua conditii impuse de art. 134 Cod procedura civila, la primul termen de judecata poate fi "prima zi de infatisare". Prin urmare, cu certidudine puteti sa depuneti cererea dvs. pana la primul termen al cauzei sau chiar in instanta intrucat o puteti depune pana la prima zi de infatisare.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima infatisare - conflict de munca ContSters73633 ContSters73633 buna ziua, vreau sa stiu daca pot da la prima infatisare cererea de completare a cererii initiale de chemare in judecata (am facut cerere de preschimbare a ... (vezi toată discuția)
Adaugarea inca a unui document la dosarul contestatiei adriangl86 adriangl86 Pe 10 februarie am primul termem de judecata intr-un proces civll,in care am contestat un proces verbal contraventional si doresc sa mai adaug inca o foaie la ... (vezi toată discuția)
Pot depune concluzii fara avocat? pot face adaugiri la cererea de chemare in judecata? Pavilion Pavilion Buna, am nevoie de ajutorul dvs. Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)