avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actiune in instanta impotriva hotaririi Comisiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actiune in instanta impotriva hotaririi Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice

buna ziua! cu scuzele de rigoare revin cu o intrebare care mi-a fost stearsa desi am postat-o o singura data. Am primit decizie de pensie anticipata pe care am contestat-o la comisie pt neluarea in calcul a unei adeverinte. Hotararea comisiei pe care am primit-o imi este de asemenea nefavorabila. Urmeaza sa depun actiune in instanta pt anularea acestei hotarari. Problema pe care o am este ca pana la termenul de judecata , care va fi peste aprox 1 an mi se va emite si decizia de pensionare limita de varsta care va avea probabil acelasi “defect”. Aceasta decizie trebuie contestata la comisie sau se poate completa obiectul actiunii in instanta? Daca aveti un raspuns pt. mine , va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sarai321 , utilizator 13:19, 8 Mai 2012
Decizia de pensionare trebuie contestata la Comisia Centrala de Contestatii, si numai dupa aceea daca sunteti nemultumit va adresati instantei
1. Ati postat primul dvs. mesaj intr-o discutie deschisa de un alt utilizator. Nu mesajul dvs. era dublat ci mesajul acelui utilizator, insa nu pot fi sterse topicuri iar mesajele scrise acolo sa ramana. Pe viitor deschideti discutii separat, nu mai scrieti in alte topicuri, si incercati sa utilizati mesajele private. Aceste discutii nu se poarta in forum si va invit sa cititi regulamentul.

2. Nu puteti sa va modificati cererea de chemare in judecata in sensul solicitarii anularii si a deciziei de pensie pentru limita de varsta care va fi emisa. Trebuie, in prealabil, sa contestati decizia la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP. Potrivit art. 149, alin. (2) din Legea nr. 263/2010, procedura administrativa prealabila este obligatorie.

Prin urmare, veti avea doua dosare pe rolul instantei. Puteti, cel mult. sa sperati ca cele doua litigii vor putea fi conexate la un moment dat. Conditia ar fi ca primul litigiu sa nu fie solutionat foarte repede sau sa nu ajunga in fata instantei de recurs inainte ca cel de al doilea litigiu sa fie inregistrat pe rolul tribunalului. Un dosar aflat in fata instantei de fond nu poate fi conexat cu un dosar aflat in recurs.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vrea sa conteste decizia de pensie praz praz Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensionare, fara sa i se ia in considerare sporurile realizate, care reprezinta [i]\"sporurile acordate institutelor ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)