avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate intra in CCC tatal daca mama sta cu copilul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate intra in CCC tatal daca mama sta cu copilul acasa?

Buna ziua,

am o nelamurire, daca mama nu lucreaza si sta cu copilasul acasa, tatal poate sa intre in CCC?
*este legal?
*daca da, am inteles din art. 15 din OUG 1 / 2011 si din normele de aplicare art . 25 alin b) ca poate intra in CCC tatal.
*in acest caz, daca cererea este depusa cu data de 13. 05.2012, cu aceeasi data se suspenda contractul de munca?
* Fiind un contract pe perioada determinata, mai exact pana la data de 18.06.2012 atunci contractul inceteaza de drept ... Decizia de suspendare CIM se intocmeste pentru perioada 13.05.2012-18.06.2012 ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:27, 7 Mai 2012
1. - Tatal poate intra in CCC daca indeplineste conditia ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului a avut venituri din salarii.
- Deoarece mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci tatal poate solicita CCC incepand cu data nasterii copilului daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data.

2. CIM se suspenda incepand cu data solicitarii CCC.

3. - CIM pe perioada determinata va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
- Chiar daca inceteaza CIM in timp ce tatal se afla in CCC nu il va afecta la primirea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil oferit tatalui ManeaG ManeaG Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: Un angajat doreste sa intre in concediu de crestere copil. Mama nu a lucrat in ultimele 24 luni, prin urmare ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului bonefeliza bonefeliza Buna ziua! Eu sunt casnica, imi platesc asigurarile de pensie la Casa de Pensii. Sotul meu lucreaza de cativa ani la o firma. Urmeaza sa nasc cam pe 15 ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului Anca1011 Anca1011 ce documente trebuie intocmite de o societate comerciala unei persoane care intra in concediu pentru cresterea copilului? multumesc! (vezi toată discuția)