avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE TEREN

Buna,
Am vandut acum cativa ani un teren valoros catre frati, situatia financiara obligandu-ma la acest gest, dar si rugamintile lor de a nu instraina bunurile din familie. Considerandu-i de buna credinta si la acel moment relatiile dintre noi fiind unele bune, am facut mai mult de atat; am lasat la aproape jumatate din pretul pietei, pretul platit de ei pe acel teren. Surpriza apare dupa cateva luni, cand in dreptul respectivului teren am citit stupefiat pancarta prin care se incerca instrainarea acelui teren. Am pus pe cineva sa sune iar pretul pe care l-am auzit, dublu fata de pretul pietei din momentul achizitionarii, ma determina sa-i consider niste imorali, iar pe mine un "destept". Totusi, intrebarea mea: nu ma intereseaza cu cat vand ei terenul, mai pot face ceva ( prin justitie ma refer ) sa recuperez diferenta de pret pe care am lasat-o de la mine pentru fratiorii mei?
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 00:58, 8 Mai 2012
Din momentul in care ati vandut terenul respectiv, fratii dumneavoastra au devenit proprietari. Unul dintre caracterele dreptului de proprietate este Dispozitia, care reprezinta privilegiul proprietarului de a dispune liber de bunul avut in proprietatea sa.
Astfel, proprietarul are libertatea de a hotari soarta acelui bun, putand sa-l vanda, sa-l inchirieze, sa-l lase mostenire, sa-l abandoneze, sa-l distruga etc. Parerea mea este ca, date fiind cele pe care le-ati prezentat, nu mai puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare papiu papiu Buna ziua. De curand am mostenit un apartament din care eu am 50% si fratele meu 50%-avem si un nou extras CF care confirma acest lucru,CF rezultat in urma ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu uzufruct viager Florin_IT Florin_IT Parintii mi-au vandut un apartament cu clauza de uzufruct viager. Am platit un pret rezonabil pe el ( 66 % din pretul de ghid notarial ), avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)