avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt

daca eu merg la politie si dau declaratie si nu dau numele acelei persoane pt k nu am cunoscut'o si nu il acuz in mod direct de furt spun doar ca cineva din aceea clasa a stat in banca mea in urmatoarea ora ma poate da in judecata?aceea persoana a fost la politie si a dat declaratie
Cel mai recent răspuns: by-u , utilizator 01:02, 9 Mai 2012
dar pt asta ma poate da in judecata?sau poate cere despagubiri?parerea mea este ca nu..
Nu. Ati fi putut suporta consecinte doar daca ar fi fost prezenta calomia, care este o afirmație mincinoasă făcută cu scopul de a atinge onoarea și reputația cuiva. Dar in speta de fata nu este cazul.
Daca ar fi fost vorba de infractiunea de denuntare calomnioasa ati fi putut raspunde penal insa nu este cazul in ipoteza dvs.
La politie ati facut o descriere a situatiei de fapt si ati indicat persoanele care au stat in banca.
Aceasta nu inseamna insa ca este un denunt calomnios deoarece au stat in acea banca.
va multumesc din suflet..sunt lamurita..sper sa nu mai fie cazu' sa apelez..la dv..Domnu sa va aibe in paza si sa va ajute..o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata pentru calomnie? fanusteff fanusteff buna dimineata am un dosar penal pt furt facut de cumnatul meu in urma cercetarilor sa dovedit ca acuzatiile sunt false in declaratia luata fata de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios - termen, despagubiri Gyodesign Gyodesign Buna ziua Am fost acuzat de furt calificat art.208,alineatul 1,209 litera.e. Dupa lungi procese cum se procedeaza pe la noi am fost scos de sub ... (vezi toată discuția)
La ce se incadreaza cand iti face un prieten plangere k i-ai furat ceva din casa??? fanus fanus as dori sa aflu mai multe detalii ce se intampla si care sunt pasii ca sa te acuze ca i-ai furat ceva din casa si cum poate sa demonstreze?? (vezi toată discuția)