avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

cu ani in urma au decedat bunici mei.tot cu ani in urma sa deschis o taxa de succesiune dar tatal meu nu sa prezentat la aceasta taxa.intreb acum.mai are vreun drept tatal meu?sa facut taxa in lipsa lui..
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 08:47, 8 Mai 2012
In mod normal succesiunea nu poate fi dezbatuta decat in prezenta tuturor succesibililor.Daca tatal dvs. a avut cunostinta despre deces, daca a fost citat si totusi nu s-a prezentat, la acest moment el este considerat strain de succesiune.
Doar in cazuri de exceptie, atunci cand succesibilul a fost impiedicat sa se prezinte datorita unor motive mai presus de vointa sa, si daca poate face dovada acestor motive, el poate fi repus in drepturi.
mergeti la notariatul unde s-a deschis succesiunea. vedeti ce act a incheiat notarul. mai sunt si alti mostenitori? puteti veni in nume propriu sau in locul tatalui la succesiune, depinde de ce s-a intamplat la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme privind succesiunea ... craciunescu_m craciunescu_m Buna ziua! Inca de la decesul proprietarului a doua case si diverse terenuri, bunicul meu, au fost intocmite acte de succesiune (probabil) care nu au fost ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în belgia, dar adresa mea e în românia. de ce nu am primit și eu citație la succesiunea după bunicu'? Lucica ifrim Lucica ifrim Buna ziua am o problema bunicul meu a murit acum aproape 2 ani de zile bunica traieste ei avand 2 copii din care tatal meu a murit de ceva timp tatal meu are 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)