avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatii locatari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatii locatari bloc

locuiesc la etajul 4 si trebuie refacuta izolatia blocului...dar ceilalti locatari din bloc nu vor sa contribuie la aceasta operatiune.Ce pot face pentru ai convinge ?,intrucat au obligatia din cate stiu de a contribui toate apartamentele din scara blocului deasupra caruia se executa reparatia.In temeiul carei legi ii pot obliga sa contribuie si ei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 17:27, 19 Mai 2012
Legal, responsabilitatea este a tuturor locatarilor intrucat in lege e specificat clar ca este obligatia tuturor locatarilor sa contribuie la intretinerea in buna stare a imobilului, dar asa cum am spus, daca terasa nu e considerata "parte comuna" - o stupizenie sau o scapare la redactarea Acordului de asociere - atunci comitetul executiv poate lua o hotarare in acest sens in cadrul unei adunari generale a locatarilor si sa devina responsabilitatea tuturor. Orice hotarare luata in cadrul unei AG devine are titlu de obligativitate pentru toti locatarii. In cazurile amintite de mine, pur si simplu, locatarii direct interesati, vazand ca nu rezolva nimic cu asociatia, si-au reparat pe banii lor terasa - doar nu puteau sa astepte sa-i ploua in cap! - s-au resemnat sa se mai lupte cu asociatia, cu procese, cu eventuala recuperare a cheltuielilor si gata......
Repet : solicitati presedintelui o copie a Statutului si a Acordului de asociere si cititi cu atentie HG1588 !
Problemele apar din cauza necunoasterii celor doua acte legislative : legea 230/2007 si HG 1588, dar daca ii explicati unui om, cu legea pe masa, cum stau lucrurile, atunci devin constienti ca e de preferat evitarea ajungerii in instanta si lucrurile incep sa se puna in miscare........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul la bloc iuliasolca iuliasolca Este un acoperis din constructie, renovat la un moment dat de sora mea, ea stand la ultimul etaj, fara ajutorul financiar al vreunui alt locatar, dar care ... (vezi toată discuția)
cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Responsabilitati parti comune bloc fara asociatie de proprietari george_dilancea george_dilancea Intr-un imobil care nu are asociatie de proprietari, cine are responsabilitatea intretinerii terasei? Ce resposansabilitati juridice ii revin proprietarului ... (vezi toată discuția)