Am o problema incalcita. Tatal meu a decedat si a lasat in urma mai multe documente ce atesta existenta unor terenuri si a 2 imobile in alt judet (judetul unde s-a nascut el). Am sunat la primariile respective-este vorba de 2 comune diferite iar acolo ne-au spus initial ca pamanturile ar fi vandute cu chitanta si ca aceasta chitanta o au ei la registrul agricol inregistrata. Tata nu a semnat nimic insa el mai are 2 surori acestea sustin ca nici el nu au semnat. Ce trebuie facut? Cum recuperam terenurile sunt aproximativ 20 ha- vie, padure si pasuni si 2 imobile.
Chiar daca exista aceste chitante, nu s-a realizat transferul proprietatii, deoarece bunurile imobile se vand numai prin act autentic. Daca aveti titluri de proprietate, va trebui sa dezbateti succesiunea la notar sau la instanta de judecata
Mergeti la primariile mentionate,si cereti sa vi se arate chitantele. Apoi xeroxati chitantele,si vedeti daca pe aceea chitanta este o stampila,un nume,etc si mergeti pe urmele acestea sa vedeti cum s-a vandut terenul si cand?
De fapt terenurile se vand la notar,iar notarul nu are cum sa aprobe vanzare-cumparare fara a verific cine este proprietarul adevarat.
Actele pe care le detinem nu sunt pe numele tatalui mei ci pe numele parintilor. Aceste terenuri nu au fost instrainate, au fost lasate de catre bunicii mei tatalui meu si surorilor acestuia. Exista adeverinte de la Oficiu de Cadastru si acte judecatoresti
ca sa puteti vedea si in realitate,asa cum spuneti,mergeti la O.C.P.I. ( oficiul de cadastru imobiliar) acolo va interesati de parcela ( terenurile) pe care le stiti ca erau ale bunicilor,iar cei de la OCPI va va arata cine sunt proprietarii,puteti sa cereti si un extract xerox cu privire la:
1)Cine e proprietar
2) cand s-a facut tranzactia de cumparare-vanzare si la care notar.
Ei va vor da un act,exact actul de vanzare-cumparare,iar dvs veti vedea in acel act si adresa noilor propietari.
Dar atentie! este contra cost! 10 lei informatia,20 lei copie a unui contract vanz-cump. Dureaza 3-4 zile pana obtineti acel act.
Costurile cred ca difera de la zona sau oras la alta zona,oras.