Am o cunostinta, al carei tata era mostenitorul unui teren agricol. Dupa decesul tatalui, in 2002, a acceptat mostenirea, fiind singura mostenitoare si a cerut de la Arhivele Nationale situatia terenurilor, unde aparea ca proprietar al terenurilor bunicul doamnei. Dat fiind acestea a contactat primaria unde este inregistrat terenul, de unde i s-a eliberat un titlu de proprietate din care reiese ca proprietarii sunt tatal si matusa ei.
In acest an, 2014, a aflat cu stupoare faptul ca tatal ei vanduse partea sa de teren surorii lui in anul 2000. In contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar se specifica "Cumparatoarea intelege sa incheie prezentul act fara numar cadastral provizoriu si solicita sa indeplineasca personal formalitatile de publicitate imobiliara."
Ne-am interesat la Cadastru, iar terenul nici dupa 14 ani de la cumparare nu este intabulat.
Intrebarea este daca este legal acest contract, dat fiind faptul ca nu a fost inregistrat la Cadastru? Sau cine este raspunzator pentru informarea gresita din 2002, cum ca ar avea drept de mostenire, desi terenul era teoretic vandut in anul 2000?
Multumesc anticipat!
Daca incontrectul de vanzare cumparare este specificata o data anume si aceasta nu s-a respectat se poate dispune nulitatea acestuia, dar nu e sigur.
In cazul cand nu este specificat data de intocmire a documentatiei cadastrale, atunci contractul este valabil.
el si-a vandut terenul si a luat banii ! avea acest drept , fiind al lui! sora il poate inregistra oricand la cadastru! probabil tot ea a platit si impozit pt acel teren.