avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu mostenirea

Buna seara.Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de mostenire.Tatal meu a avut in grija un unchi si o matusa,acestia din urma neavand nici un copil,dar in schimb nepoti ,printre care si tata.Tata a avut grija de cei doi,cu promisiunea ca va primi casa precum si terenurile pe care acestia le detineau.Ambii batrani au decedat in 2000,respectiv 2002,tata primind casa cu terenul aferent printr-un act de v.c.,dar din neatentie a scapat din vedere ca nu au fost trecute in act si suprafetele de teren pe care acestia le detineau conform unor titluri de proprietate.Mentionez ca tatal meu plateste toate taxele aferente terenurilor aflate la numele defunctilor,inca din anul 2000,convins fiind ca este singurul mostenitor .Intreband la notar daca poate scoate certificat de mostenitor pe terenurile existente pe titlurile de proprietate ,in care este trecut proprietar unchiul defunct,deoarece doreste sa arendeze o parte din terenuri ,a aflat cu stupoare ca de fapt nu ar fi singurul mostenitor.I s-a spus si ca ar trebui sa deschida succesiune cu eventuali alti mostenitori sau i s-a mai sugerat sa astepte 30 de ani,de la decesul batranilor pentru a intra definitiv in proprietate. Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia la aceasta problema si daca se poate dovedi in vreun fel ,cu martori ca tata a avut grija de cei doi .
As dori sa imi spuneti si daca poate sa arendeze in vreun fel acele terenuri.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
neluvot2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 21:58, 10 Ianuarie 2014
Chiar daca a avut grija de acestia, nu poate primi doar el succesiunea, daca spuneti ca mai sunt si alti mostenitori. Trebuia sa faca contract de v-c si pe acele terenuri in timpul vietii defunctilor.
Fara sa faca succesiunea nu poate arenda terenurile, pentru ca nu are calitatea de proprietar.
poate vorbi cu ceilalti mostenitori, care stiind cum stau lucrurile renunta la mostenire, daca nu vor sa renunte, terenurile, la deschiderea succesiunii, se vor imparti intre mostenitori. Iar prin uzucapiune poate deveni proprietar dupa 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Negatie mostenitori - terenuri raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu si fratele lui (decedat) sunt proprietarii unor terenuri arabile, avand titlu de proprietate comun, eliberat dupa Revolutie. ... (vezi toată discuția)