avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul si dreptul copiilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul si dreptul copiilului

Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania de aproape 3 ani .Baietelu meu este cu parintii mei in romania si asi vrea sa il iau la mine ,dar din cate stiu eu nu pot sa il iau daca nu am semnatura tatalui si el nu vrea sa semneze. Dupa divort copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare si acum nu de mult timp am aflat ca e o noua lege ,ca pot sa imi iau copilul cu mine decat cu decizia de divort tradusa in spaniola.Va rog din suflet sa imi spuneti daca pot face asa ceva ,daca imi pot lua copilu cu mine.Multumesc
Fiind un forum juridic o sa ma abtin de la alte comentarii .. Sfat daca in secunda aceasta ati deschide actiune nu numai ca atii avea sanse foarte mici sa puteti stabili domiciliul copilului in spania .Dar daca sotul ar face o cerere reconventionala in proces ati avea toate sansele sa pierdeti stabilirea de domiciliu a minorului la domiciliul ;parintilor dumneavoastra in favoarea stabiliri domiciliului la tata..

Consultati un avocat dar eu nu pot sa va dau multe sperante in stabilirea domiciliului in spania fara acordul tatalui ...
Numai bine
am inteles si atunci ce asi putea face?eu nu o sa pot niciodata sa imi iau copilu in spania,doar ca tatal nu vrea sa semneze ca sa il iau?si totusi de exemplu la ce varsta trebuie sa aleaga baiatu in instanta la cine vrea sa ramana ,daca va alege sa stea cu mine nici atunci nu se pote face nimic pana la varsta de 18 ani cand va fii major?
Eu va inteleg indignarea si aveti dreptate sa fiti indignata.

Dupa parerea mea dreptul de a avea stabilit domiciliul alaturi de dvs. exista, chiar si in Spania.
Se interpreteaza eronat legea de autoritati daca se considera il alt fel.

In opinia mea ar fi necesar un proces cu autoritatea care va restrange exercitarea unui drept daca nu va este permis sa iesiti din tara cu minorul desi aveti hotarare judecatoreasca.
Este mai mult decat absurd ca sa depindeti de tata deoarece dreptul de a stabili el domiciliul minorului nu exista iar autoritatile daca considera ca nu aveti dreptul de a parasi tara insotita de minor este ca si cum va cere acceptul lui desi aveti o hotarare judecatoreasca.
Cu alte cuvinte, in opinia mea, autoritatile va incalca dreptul dvs. si al minorului de a va stabili domiciliul desi aveti o hotarare judecatoreasca.

Probabil ca va fi necesar un proces si obtinerea unei hotarari judecatoresti pentru a se rezolva aceasta problema legata de autoritati.
Ar fi interesant de stiu si daca s-a judecat cineva pe acest aspect si ce a decis instanta.
Poate ne ajuta cu vreo informatie de acest fel colegii de forum care ar avea cunostiinta de acest aspect.
Parerea mea este ca se poate castiga procesul de dvs. daca se aduc argumente rationale si se foloseste logica juridica.
Ceea ce nu pot intelege eu este ca exista o lege ,dar nu se respecta.Daca eu am hotarare judecatoreasca de ce ,autoriitatile imi incalca dreptul de a-mi lua baiatu cu mine?
Din cate inteleg eu ce mi-ati scris dumneavoastra ,eu ar trebuii sa dau autoriitatiile in judecata.Auzisem la un post TV ,vorbeau despre familiile care sant divorate,cu copii minori,au spus ca daca unul dintre parainti are custodia minorului ,poate sa mearga unde vrea cu el fara acordul celuilalt parinte ,inclusiv de a parasi tara .De aceea eu nu pot intelege daca este lege de ce sint alte obstacole ,adica autoriitatile .
buna ziua ,am si eu o problema daca ma puteti ajuta ,in legatura cu baietelu meu dac il pot lua cu mine in spania sau nu
am citit foarte multe cazuri de divort si care vreau sa isi ia minorii in strainatate fara acordul unuia dintre parinti ,aici pe forum si la toti care am citi raspunsul este ca da se poate fara acordul unuia dintre parinti ,cu hotararea judecatoreasca .da la mine cineva mia raspuns ca nu pot sa il iau pe copil cu mine in spania
pe hotararea de divort scrie la ultima pagina jos
Pentru aceste motive in numele legii hotaraste
incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul.......
obliga paratul la plata unei pensii de intretinere
Ce nu stiu e ca la toti raspunsul e ca hotararea tre sa fie definitiva si irevocabila
tre sa scrie asa pe hotarare undeva anume?

Alte discuții în legătură

Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)
Divort MANFLORY MANFLORY Sunt divortata si am in custodie un baiat de 14 ani,dupa divort am mai stat 4 ani cu fostul sot cu gandul ca se va schimba. acum mam hotarat si am plecat la ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)