avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxei judiciare de timbru

Este posibil sa platesti de doua ori taxa de timbru pentru aceleasi bunuri?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:51, 8 Mai 2012
Stimat forumist,

Taxa de timbru nu se plătește, în mod necesar, pe bun, deși se raportează la valoarea sa, ci pe acțiune, după capetele de cerere.

Astfel, există posibilitatea ca să intentați acțiuni diferite vizând același bun, ca atare să plătiți de două ori taxa de timbru, pentru același bun.

Evident, dacă întrebarea dvs a fost alta, vă rog detailați-o.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru rodica stan rodica stan V-as ruga o lamurire si un sfat: pentru ca mi s-a calculat o taxa de timbru de trei ori mai mare pt. o cerere reconventionala (am calculat si eu dupa ... (vezi toată discuția)
taxa de timbru si timbrul judiciar mpaul1952 mpaul1952 Buna ziua Imi poate spune cineva cat si unde se platesc taxa de timbru si cea de timbrul judiciar pentru un apel referitor la o actiune in evacuare? ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)