Pentru a putea sa solicit schimbarea contractului de concesiune asupra unor locuri de veci pe numele urmasilor am inteles ca trebuie sa am succesiunile facute dupa defuncti ( strabunici ) . Acestia au decedat in Bucuresti- noi fiind din provincie - si pt acest lucru am inteles ca trebuie sa mergem la notar in Bucuresti .
Am si eu o intrebare - pentru a nu mai face drumul degeaba pana la Bucuresti . Putem face succesiunea dupa strabunici in conditiile in care acestia au avut 3 descendenti dar de unul dintre ei ( si de urmasii sai ) nu mai stim nimic - adresa, etc . Nu am mai tinut legatura . Strabunicii au decedat prin 1979 . Numai noi ne-am ocupat de locurile de veci - platit taxe etc- si vrem sa mergem la notariat pentru ca descendentii care exista sa ne cedeze si in acte locurile de veci . Toti suntem de acord numai ca nu stim daca un notar va putea face aceasta succesiune in conditiile in care noi nu mai stim adresa celui de-al treilea descendent . Va multumesc anticipat.
Notarul public nu va dezbate succesiunea şi nu va elibera certificatul de moştenitor decît dacă toţi moştenitorii sunt de acord. Lipsa unuia dintre moştenitori va conduce la suspendarea dosarului succesoral.
Este de preferat să vă adresaţi Judecătoriei sectorului în care ultimul dintre cei decedaţi a avut ultimul domiciliu, atît în privinţa dezbaterii succesiunii, cît şi pentru împărţeală. Spun ultimul dintre cei decedaţi deoarece, fiind vorba despre masa succesorală lăsată de străbunici, aici intervin mai multe succesiuni succesive (după străbunici, după bunici, după copiii acestora), iar competenţa aparţine notarului (sau instanţei) de la domiciliul celui din urmă decedat.