avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara/ ulterior plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help!

buna,
pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din venit ,stabilita in baza unei hotarari judecatoresti) . Anul acesta nemaiprimind pensia alimentara ,am aflat de la fostul loc de munca ca s-a pensionat . Dupa 4 luni am depus plangere penala la politie . Dupa aproape o luna de la depunerea acesteia, am primit prim posta de la fostul sot un mandat postal cu mentiunea ca reprezinta pensia pe lunile in care nu a platit, cu o suma de mult mai mica decat cea platita anterior lunar (nu pot sa cred ca pensia unui fost militar nu depaseste 100 EUR)
- Cum trebuie sa procedez in continuare? Plangerea penala isi urmeaza cursul? Politia ii poate cere dovada privind faptul ca a achitat 25% din venituri?
- pensia alimentara se plateste pana la implinirea varstei de 18 ani ( in sentinta scrie pana la majorat) sau in cazul in care copilul este inca liceean - pana la terminarea clasei XII a?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 17:16, 9 Mai 2012
@eladaela - Multumesc !
Nu aveti ptr ce.Am fost si eu(si fiul meu) in aceasta situatie.:)
Din pacate acum avem alta problema...ca tatal lor nu vrea sa le mai plateasca pensia de intretinere.Incercam sa aflam cum sa procedam cu plangerea penala ptr abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Major, dar licean - dreptul la pensie de intretinere soaresimo soaresimo Buna ziua, Ma intereseaza daca un copil, la maturitate, 18 ani, care inca este la liceu (a implinit 18 ani in timpul clasei a 12-a) mai are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani cinevaoricine cinevaoricine Buna ziua! Am doua intrebari: După ce minorul a implinit 18 ani si isi continua studiile tatal este obligat sa-i plateasca pensie alimentara chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)