avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Familie

Buna ziua,

Am mostenit din partea mamei un teren de 300 metri patrati in Bucuresti. Acest teren nu este in totalitate al meu, trebuie impartit in trei parti si anume, intre mine si sora mea dar si matusa mea care detine 50 % din proprietate. Vreau sa stiu daca in cazul in care eu vreau sa ma apuc de o afacere pe cei 75 de matri patrati, pot face acest lucru fara probleme. Vreau sa mentionez ca matusa mea este de acord ca eu sa fac acest lucru si nu o deranjeaza ca ocup si din partea ei. Daca sora mea nu este de acord este vreo problema? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad1982 , utilizator 16:50, 8 Mai 2012
De principiu cred ca ar trebui sa iesiti din indiviziune.
Daca insa costurile vi se par mari pentru moment, cred ca ar fi bine sa obtineti acordul celorlalti proprietari pentru utilizarea celor 75 mp ai dvs.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Ce presupune iesirea din indiviziune? Si daca acest lucru este facut, cum se determina unde anume imi sunt repartizati cei 75 metri patrati. Nu este necesar sa facem toti acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in indiviziune jonel jonel La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan VictorPreda VictorPreda Buna ziua, as dori sa pun o intrebare cu privire la o cumparare de teren intravilan. Am vorbit cu o persoana care are 2 terenuri alaturate (intravilane) - unul ... (vezi toată discuția)