avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun/bun propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun/bun propriu

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: castigurile din jocuri de noroc (loto, de exemplu) dobandite de o persoana casatorita, in timpul casatoriei, au caracter de bun proporiu sau de bun comun in caz de divort?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:31, 12 Decembrie 2008
Iti spun eu: donatie sau, mai bine zis, un dar manual... :D
Sotul meu are o suma de bani, mereu, mai mica sau mai mare, pe care o foloseste in interes personal: jocuri, daruri, o bere cu baietii. Eu, la fel. Nu stim niciodata cat are celalalt, asta e frumusetea, dar fiecare are un anumit grad de libertate financiara astfel, care nu ne ameninta cheltuielile lunare, evident... =D>
Or, o astfel de conventie e nula conform CF, dar intotdeauna se vor gasi martori care sa sustina ca unul dintre soti sau ambii avea mereu bani de undeva, iar daca situatia de fapt era reala, ei vor fi chiar convingatori.

Parintii sunt cea mai buna sursa, dar sotul meu are prieteni in anumite pasiuni care nu s-ar da in laturi sa-l sponsorizeze o perioada luuuuuuunga de timp daca el n-ar avea bani: pentru jocuri de noroc, pentru tenis etc. Intotdeauna este cineva in echipa de fotbal care este sustinut ba pentru inchirierea terenului, ba pentru berica de dupa... aia care le reconstituie caloriile pierdute... Deseori pentru amandoua.
Unul dintre baietii din echipa a fost ajutat vreo cativa anisori astfel... :hugall:

Asa incat, in functie de situatia de fapt, se poate dovedi cu usurinta ca unul dintre soti avea banii lui, proprii si personali. :P Evident, in primul rand trebuie studiat modul de viata al celor doi si vazut in ce masura se justifica sau se dovedeste o astfel de separare a unor venituri... Expresia nefiind tocmai juridica.
si pina unde merge definitia de" banul meu propriu?" indiferent al carui sot este.......atit calitativ = scopul pentru care este folosit......cit si cantitativ......chiar si pina la minciuna ca banii pentru unele placeri marunte = imprumuturi chiar si din banca.... de care celalalt sot nu stie.......aceasta situatie nu duce la furt intre soti?.......neincredere.......de ce nu chiar si rea credinta si intentie........si de la multe astfel de bagatele........pina la cearta ,scandal si tot asa ......nu mai este decit tot un prieten = coleg care arunca celuilalt sot gaina moarta si apoi sa vezi ditamai fericire ...... incredere.......intelegere.......si frumusete de scandaluri si despartiri ca in filme....si cind in familie mai sunt si copii......si regula acestor bani de buzunar este in marea majoritate a cazurilor de a creste sumele tot mai mult........si de a aplica explicatia ca daca nu am fost prins cu povestea celor 20lei pentru un amarit de loz in plic........nu voi fi prins nici cu cel de = x00000.......pentru "altele"...........
As vrea sa va raspund, dar nu inteleg ce anume va displace: intelegerea mea cu sotul meu sau faptul ca se gasesc usor explicatii pentru cei 20 de lei de loz in plic? :O
Imprumuturile unuia dintre soti sunt comune, nu personale... nu am inteles ce minciuna ca bani pentru ce placeri marunte si ce se intampla cu minciuna asta... :(
Daca atata comunicare este intre soti, daca unul nu intelege ca celalalt nu poate sta legat ca siamezul de el intr-o continua dependenta... atunci e o problema a cuplului ce depaseste discutia de bun comun/propriu... Nu are legatura cu subiectul in cauza...
Daca iar unul dintre soti sare calul adunand lingouri de aur pe cand celalalt se chinuie sa puna o mancare calda pe masa... iar e o problema care nu tine de bunuri comune sau proprii... ci de relatia proasta dintre ei.
Consider ca nu are nicio legatura cu subiectul nemultumirea exprimata de dv... sau doar nu am inteles eu absolut nimic din mesajul de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! un imobil dobandit in timpul casatoriei nu mai poate fi considerat bun comun in anumite situatii? daca da va rog sa mi enumerati si mie ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)