avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun imobiliar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun imobiliar

Trebuie pronuntat divortul, daca unul dintre parteneri vrea sa achizitioneze un bun imobiliar?
sau il va putea cumpara imediat dupa ce a fost depusa cererea de divort?
Mentionez faptul ,ca nu au copii si nimic de impartit in alta ordine de idei.
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Seniorita, utilizator
Trebuie sa astepta finalizarea divortului. De la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii va putea achizitiona imobilul.
Daca incheie acum actul, bunul va deveni comun, intrucat este in timpul casatoriei inca si nu cred ca ati optat pentru regimul matrimonial al separatiei de patrimonii, pentru ca bunul sa devina propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial ales (separatia de bunuri), inainte de casatorie carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Daca unul din soți detine bunuri mostenite inaintea căsătoriei,sau prin act de vinzare-cumparare cu uzufruct viager(mama a vândut fiului un ... (vezi toată discuția)
Precontract achiziție apartament înainte de căsătorie. care va fi situația bunului după achitare, va trebui să-l împart dacă pe contract voi apărea ca fiind căsătorită? cosmina14 cosmina14 Buna ziua, Sunt divortata de 9 ani si in prezent am o relatie cu un domn . In momentul de fata am achizitionat o casa ,urmand ca in luna august anul acesta ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa inainte de divort, fara ca sotia sa fie codebitor gabiistancu gabiistancu Buna ziua, Tocmai am depus cu sotia actele de divort, prin acordul partilor, urmand sa revenim in 30 zile pentru decizia finala. impartirea bunurilor ... (vezi toată discuția)